havadurum

Uyanık; "Yerel seçim süreci, üye ve adayların katkılarıyla devam ediyor..."

870

 Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık,CHP’nin Yerel Seçim aday adaylık süreci ile ilgili açıklama yaptı, Bazı basın organlarında süreci manüple etme kaygılarıyla açıklamalar yapıldığını belirten Merkez İlçe Başkanı Uyanık,  Mevcut aday adaylıkları ile ilgili tablonun net olduğunu belirtti.  Uyanık, yerel yönetici ve örgüt yöneticilerinin tespitlerini ve önerilerini Merkez İlçe Örgütü ile paylaşması gerektiğini belirtti. Aday adaylık dosyası teslim etme süresinin, her CHP’li üyenin görebileceği şekilde devam ettiğini ifade eden Uyanık; “Aday adayıdır veya değildir demek yersizdir.  Hele bir başka aday adayının ağzından bunun vurgulanması, aday belirleme sürecine katkı sağlamaz, sadece açıklama yapan kişiyi bağlar” dedi.  Uyanık son olarak; “Cumhuriyet Halk Partisi Ülkemizin tek adamla yönetilmeye zorlandığı bu dönemde, dik durarak tüm üyelerinin adaylık sıralamasını belirlediği seçimi yaparak suç işliyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi suç işlemeye devam edecektir…” dedi.

 
“Cumhuriyet Halk Partisi ilkeler ile siyaset üretir”
Yerel seçimler takviminin, kamuoyuna yansıyan bilgiler ve bazı basın organlarında süreci manüple etme kaygılarıyla yapılan açıklamalarla ilgili bilgilendirme yapma gereği oluştuğunu dile getiren Merkez İlçe Başkanı Uyanık;“Mevcut aday adaylıklarıyla ilgili tablo nettir. Hiçbir aday adayının, diğer aday adaylarıyla ilgili, basın üzerinden bilgi paylaşması,  adaylık kabul süresi, adayların niteliği ile ilgili tavır oluşturulması, uygun değildir. Cumhuriyet Halk Partisi ilkeler ile siyaset üretir. Doğal olan; temsil noktasındaki yerel yöneticilerimiz ve örgüt yöneticilerimizin, partimizin kurumsal kimliğine yakışır şekilde tespitlerini ve önerilerini direk Merkez İlçe Örgütümüzle paylaşmalarıdır” dedi.
 
“Başkan Gökhan adaylık dosyasını aldı”
Başkan Gökhan’ın aday adaylığı dosyasını aldığını belirten Uyanık; “Sn. Ülgür Gökhan mevcutİl Belediye Başkanı olarak, kendi seçim bölgesi olan Merkez İlçeden aday adaylığı başvurusu ile ilgili, ücretini ödemiş, dosyasını almıştır. Dosyasını teslim etme süresi her Cumhuriyet Halk Partili üyenin araştırınca görebileceği gibi devam etmektedir. ‘Aday adayıdır veya değildir’ demek yersizdir.  Hele bir başka aday adayının ağzından bunun vurgulanması, aday belirleme sürecine katkı sağlamaz, sadece açıklama yapan kişiyi bağlar” dedi.
 
“Yerel seçim süreci, üye ve adayların katkılarıyla yürümekte”
Uyanık son olarak; “Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Yönetimi olarak;  aday adaylık başvurularının alınması ve sıralamanın belirlenmesi ile ilgili eğilim yoklaması takviminin oluşturulması, İlçe Yönetim Kurulu Toplantılarımıza katılan İl Başkanımız Sn. İsmet Güneşhan’ınbilgisi dahilinde, tüm Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimizin oy birliği ile alınmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi bir ve bütün olarak yerel seçim sürecini tüm partili aday adaylarımızın ve üyelerimizin önerileri ve katkılarıyla yürütmektedir.  Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin tek adamla yönetilmeye zorlandığı bu dönemde, dik durarak tüm üyelerinin adaylık sıralamasını belirlediği seçimi yaparak suç işliyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi suç işlemeye devam edecektir…” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş