havadurum

Uyuşturucuya geçit yok!

1287

 Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı, Yenice İlçe Jandarma Komutanlığı ve KOM Şube Müdürlüğünce yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Ö.Ö ve E.A isimli şahısların evlerinin bahçesinde ekili 30 kök kenevir bitkisi ile, 96 gr kenevir tohumu yapılan operasyon ile ele geçirildi. Yenice Cumhuriyet Savcısının talimatı ile olay yerinde ele geçirilen 30 kök kenevir bitkisi ve 96 gr kenevir tohumu muhafaza altına alınarak İstanbul Kriminal Laboratuarına gönderilirken, yine adli makamların talimatı ile Ö.Ö ve E.A isimli şahıslar gözaltına alındı.

 

Çanakkale’ye uyuşturucu sokuyorlardı…

“Uyuşturucu madde imal ve ticareti” konusunda ise Çanakkale İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde; M.Y., A.A ve M.Ş. isimli şahısların Biga ilçesine araç ile uyuşturucu madde getireceği yönünde edinilen bilgi ile harekete geçildi. İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Adli makamla ile yapılan koordine ile bahse konu araç Güvemalan yol kontrol noktasında durdurulan araç içerisinde yapılan arama neticesinde; 20 gr. metamfetamin, 25 adet extacy hap ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile M.Y., A.A ve M.Ş. isimli şahıslar yakalanarak;  kan, saç kılı, idrar ve tükürük örnekleri alınmış olup, soruşturma devam etmektedir” dendi.

Ayçiçeği tarlasına kenevir ekmişler

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Gelibolu ilçesi, Kavaklıtepe köyü, Karaağaçlar mevkiinde bulunan Ayçiçeği bitkisi ekili tarlalarda yasadışı kenevir bitkisi yetiştirildiği bilgisi elde edilmiştir. Adli makamlar ile yapılan koordine sonucu, Alınan arama kararına istinaden 16 Haziran tarihinde E.K ve H.Y isimli şüpheli şahısların ev, eklenti ve tarlalarında yapılan aramalarda toprağa ekili bir şekilde toplam; 259 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile 259 kök kenevir bitkisine el konulmuş, E.K ve H.Y isimli şüpheli şahısların Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır” dedi.

 

112 ihbarı ortaya çıkardı!

Yapılan açıklamada ayrıca, “17 Haziran günü saat 18.00 sıralarında 112 İhbar Hattını arayan İ.b. isimli şahıs Biga ilçesi Kozçeşme köyünde İvecik deresi mevkiinde bulunan ormanlık alan içerisinde Kenevir benzeri bitkiler bulunduğunu bildirildi. Aynı gün 18.20 sıralarında bahse konu mevkiide yapılan araştırma ve inceleme neticesinde; 239 kök 50-60 cm boylarında kenevir bitkisi,  15 adet kova ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile 239 kök 50-60 cm boylarındaki kenevir bitkisi ve 15 adet kova olay yerinde İlçe Tarım Müdürlüğü ile usulüne uygun olarak imha edilmiştir. Şüpheli şahıs veya şahısların tespiti için çalışmalara devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

(Atilla Akın)

Paylaş