havadurum

Uz; "İyi Parti, bu şehre mührünü vurmak istiyor"

1573

24 Haziran seçimlerinin ardından yerel seçimler için düğmeye basan siyasi partiler, yerel seçim hazırlıklarına hız kazandırdı. Meral Akşener öncülüğünde 25 Ekim 2017 tarihinde resmen kurulan İyi Parti, Çanakkale’ye üçüncü il başkanını atadı. Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın teklifi ve yine Genel Başkan Meral Akşener’in onayı ile İyi Parti’nin Çanakkale’deki üçüncü İl Başkanı Selahattin Yıldızlar oldu. Önceki gün İyi Parti Çanakkale Örgütü, İyi Parti`de Genel İdare Kurulu (GİK) ve Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz, İyi Parti Çanakkale İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve parti üyelerinin katılımıyla ‘Yeni İl Yönetim tanıtımı’ toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşma yapan İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Uz, yerel seçimlere değindi. Uz; “Artık iyi parti var ve İyi Parti, sadece ve sadece projeleriyle, akıllı belediyecilik anlayışıyla bu şehre mührünü vurmak istiyor. İyi Parti, ciddi bir alternatif olarak karşınıza gelmiştir. İnanıyoruz ki, Çanakkale merkezinde yüzde 22 oya ulaşan, İyi Parti, yerel seçimde de iktidarı kucaklayacak, hem Çanakkale’de hem Çanakkale’nin ilçelerinde çok ciddi adaydır” ifadelerini kullandı. Yeni atanan İl Başkanı Yıldızlar ise; “Eleştirilere açık tam demokrasi hedefi ile milli menfaatlerimizi ön planda tutarak siyaset yapacağız. Siyasette sevgi ve saygı dilinden başka lisan kullanmayacağız. Bağımsız ve tarafsız adil bir yargı sistemi ve yolsuzluklarla tam ve etkin bir mücadele için uğraşacağız” dedi. 


“Önümüzdeki hafta içerisinde ‘İyilik Kervanı’ ile halkımızla bir araya geleceğiz”
İyi Parti tarafından Türkiye genelinde başlatılan ‘İyilik kervanı’ çalışmalarının Çanakkale’de de sürdürüleceğini söyleyen İyi Parti`de Genel İdare Kurulu (GİK) ve Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz; “Malum, ‘İyilik kervanı’ da yerel seçimle ilgili çalışmalarımızı Türkiye genelinde başlatmış bulunuyoruz. Geçen gün itibariyle Mali İdarelerden sorumlu Genel Başkan yardımcımız ile Manisa ve Balıkesir ilçelerini dahil olmak üzere gezerek ‘Yerel seçimlerde neler yapılabilir’i teşkilatlarımızla paylaşıp, görüşlerini alıp aynı zamanda hem oradaki esnaflarımızla, halkımızla hem Ticaret Sanayi odamızla, Esnaf Odamızla, şehrin dinamikleriyle bir araya gelerek çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmaların aynısını Çanakkale genelinde de bir Genel Başkan yardımcımızla, Kurucular Kurulu üyesi arkadaşımızla ve milletvekillerimiz ile önümüzdeki hafta içerisinde ‘İyilik Kervanı’ ile halkımızla bir araya geleceğiz” dedi.

“‘Biz sopa da koysak kazanırız’ mantığının işlediği bir CHP ile karşı karşıyayız”
‘Biz sopa da koysak kazanırız’ mantığının CHP’nin Çanakkale’yi kazanmasını zorlaştırdığını belirten Uz; “Yerel seçimler yaklaşmaktadır. Çanakkale özeline baktığımızda Çanakkale’yi yıllarca idare eden bir Cumhuriyet Halk Parti belediyesi var. Bugün itibariyle hizmet noktasındaki eksikliklere rağmen, ‘Biz sopa da koysak kazanırız’ mantığının işlediği bir CHP Yönetimi ve anlayışı ile karşı karşıyayız Çanakkale’de. Bu anlayış bu dönem CHP’nin artık Çanakkale Belediyesini almasının geldiğimiz noktada zor olduğunu göstermektedir. Kazanma lüksünün olmadığı kanımızca bir ortama geldiğini bilmekteyiz. Aynı zamanda iktidar partisinin Türkiye’nin yarısını yok sayarak uygulamış olduğu politikalardan, özellikle hepimiz yakından takip ediyoruz, oğluna pantolon alamadığı için intihar eden babayı, çocuklarını ısıtamadığı için canına kıyan anneyi, esnafın ve işçinin işsizlikten kendini yakmaya başladığı bir yerde, özel uçaklar, 0 kilometre arabalar, Türk milletinin adını bile duymadığı yiyeceklerin masaları süslediği organizasyonlarının yapıldığı bir dönemdeyiz” ifadelerini kullandı. 
 
“İyi Parti, ciddi bir alternatif olarak karşınıza gelmiştir” 
AKP iktidarının da bu şehirde karşılık bulamayacağını söyleyen Uz; “Bu milleti görmez olan AK Parti iktidarının da bu şehirde karşılık bulamayacağını biliyoruz. İleri belediyecilik ve projeleriyle bu şehirde akıllı belediyeciliği getirmek adına Çanakkale’ye şunu net olarak söyleyebiliyoruz, her iki noktadaki eksikliklere bakarak halkımız şunu değerlendirsin artık iyi parti var ve İyi Parti, sadece ve sadece projeleriyle, akıllı belediyecilik anlayışıyla bu şehre mührünü vurmak istiyor. İyi Parti, ciddi bir alternatif olarak karşınıza gelmiştir ve inanıyoruz ki, Çanakkale merkezinde yüzde 22 oya ulaşan, çoğu mahallede ikinci parti konumuna gelen İyi Parti, yerel seçimde de iktidarı kucaklayacak, hem Çanakkale’de hem Çanakkale’nin ilçelerinde çok ciddi aday. İyi Parti, yönetimleriyle, projeleriyle Çanakkale’nin tamamını yönetmeye hazır durumda olacaktır. Bununla ilgili çalışmalarımızı, ilk başkanımız nezdinde yöneticilerimiz mutat haftalık toplantılarımızla paylaşıp Çanakkale halkını bilgilendirecektir. Bu vesileyle ben, yeni oluşan İl Yönetim Kurulu üyelerimize, İl Başkanımız Selahattin Yıldızlar beye başarılar diliyorum” dedi. 
 
“İyi insanlar iyi bir Türkiye için bir araya gelecek ve Türkiye iyi olacak”
İyi Parti Çanakkale Örgütünün yeni İl Başkanı Selahattin Yıldızlar; “Teşkilatlardan sorumlu sayın genel başkan yardımcımız Sn. Koray Aydın beyin teklifi ve yine genel başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendinin onayı ile 14 Eylül tarihi itibari ile İYİ parti Çanakkale il başkanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Devam eden birlik beraberliği pekiştirmek ve yerelde iktidara talip olmak adına bu dönemde zor göreve sizlerle birlikte talip olmak benim için onurdur, şereftir, haysiyettir, ahlaktır ve namustur. Bu görevi layıki ile yerine getirmek için var gücümüz ile çalışacağımıza hep birlikte taahhüt ediyorum. Bizden önceki başkan ve yönetimine emeklerinden ve hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yeni başlayan bu kararlı yürüyüşümüzde yapacağımız çok iş var. Tıpkı sizlere söz verdiğimiz gibi korkmadan yorulmadan yılmadan sizlerin gücü ve sesi olacağız. Türk milletinin güvenini esas alarak çıktığımız bu yolda farklılıklarımıza saygılı olarak çoğulcu ve katılımcı pozitif siyaset üreteceğiz. Eleştirilere açık tam demokrasi hedefi ile milli menfaatlerimizi ön planda tutarak siyaset yapacağız. Siyasette sevgi ve saygı dilinden başka lisan kullanmayacağız. Bağımsız ve tarafsız adil bir yargı sistemi ve yolsuzluklarla tam ve etkin bir mücadele için uğraşacağız. Başarılarda gururu yenmek felaketlerde ümitsizliğe direnmek lazımdır. İyilik adına çıktığımız bu yolda hep beraber yürüyeceğiz. İyi insanlar iyi bir Türkiye için bir araya gelecek ve Türkiye iyi olacak. Vatanıma milletime hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.
(Baykal Sağlam)
Paylaş