havadurum

Üzen "AB sürecinin canlanmasını bekliyoruz"

461

 ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı S. Kaya Üzen, sonuçlanan Cumhurbaşkanı ve 27’inci Dönem Milletvekili Seçimlerinin sonuçlanmasının ardından seçimlerle ilgili değerlendirmede bulundu.  Seçimlerden başarıyla çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakını tebrik eden ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı S. Kaya Üzen mesajında; “Yüzde doksanlara yaklaşan yüksek bir oy oranı ile gerçekleştirilen seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye’nin adım attığı Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk seçimi olan bu seçimler, ülkemizin demokratik olgunluğunu da ortaya koymuştur. Meclis’te siyasi tablonun farklı renklerinin temsil edilmesi demokratik çoğulculuk açısından olumlu olacaktır” dedi.

 
“Ekonominin canlandırılmasını ümit ediyoruz”
İş adamları olarak ekonominin canlandırılmasını beklediklerini ifade eden Üzen; “Şimdi iş adamları olarak beklentimiz, hemen ekonomiye hızlı şekilde geri dönüp, yeni dönemde ülkemiz için önemli bir çıpa olan AB sürecinin yeniden canlandırılmasına yönelik gerekli adımların atılması.  OHAL`in uygun görülen en kısa zamanda sona ermesi, ekonominin ihtiyaç duyduğu yapısal reformlara hız verilmesi ve siyasi alanda demokratik bir hukuk devletinin gereği olan ilerlemelerin sağlanmasını bekliyoruz. Ülke olarak, dünya dengelerinin hızla değiştiği, ticaret savaşlarının dünyadaki üretim ve tüketim eğilimlerini etkilediği, yakın bölgelerde çatışma ve istikrarsızlığın devam ettiği kırılgan bir uluslararası ortamdan geçmekteyiz. Ekonomideki sorunların aşılması ve kalkınma hamlesinin devamı açısından, uluslararası sermaye akışlarının sağlanması için AB çıpasının geçerlik kazanması ve reformlara geri dönülmesi elzemdir. Türkiye’de güçlü yürütmenin yanında etkili bir yasama ve bağımsız yargının da bu yeni dönemde pekişeceğini ümit ediyoruz” dedi. 

“Çanakkale, siyasi yapısını korudu”
Çanakkale’nin siyasi yönden mevcut yapısını koruduğunu dile getiren Üzen son olarak; “Bu süreçte ilimiz parlamentoya bir tane daha kadın milletvekili kazandırmıştır. Çanakkale ekonomik yönden geçmiş dönemde ki kazanımları ile birlikte önümüzdeki dönemde dinamiklerini koruyacak ve diğer illere göre çok daha hızlı gelişecektir. Bu dönemin yöneticileri olarak seçimleri geride bırakıp, birlikte çalışarak, işbirlikleri yaparak Çanakkale’mizi çok daha iyi yerlere getirmenin marka şehir yapmanın mücadelesini vereceğiz” ifadelerini kullandı.  
(Atilla Akın)
Paylaş