havadurum

VAR sistemi tartışılıyor!

374

 VAR, bu sezon Spor Toto Süper Ligde de kullanılmaya başlandı. Süper Ligde sezonun yaklaşık 4`te 1`i geride kalırken VAR, birçok pozisyonda hakemlere yardımcı oldu. Sistem sayesinde tartışmalı kararların yeniden gözden geçirilip düzeltilmesi sağlandı. Sezonun ilk 8 haftasında Süper Lig müsabakalarında VAR sayesinde 29 kararda değişikliğe gidildi. Hakemler, Süper Ligde geride kalan 8 haftada 11 kez VAR`a başvurarak gol iptal etti. İptal edilen gollerde 7 kez ofsayt belirleyen hakemler, ikişer kez de golü atan takımın oyuncusunun faul yaptığını ve topa elle dokunduğunu tespit etti. Ofsayt gerekçesiyle sayılmayan 4 golde ise VAR incelemesi sonrasında karar değiştirildi.

 
8 Kırmızı kart çıktı
Hakemler, VAR incelemesinin ardından 8 kez kırmızı kartına başvurdu. Sadece doğrudan kırmızı kart gerektiren durumlarda devreye giren VAR, hakemlere önemli ölçüde yardımcı oldu. Süper Lig karşılaşmalarında düdük çalan hakemler, VAR sayesinde 8 futbolcuyu doğrudan kırmızı kartla oyundan ihraç etti.
 
Beşiktaş maçlarında karar değişmedi
Video Yardımcı Hakem sistemiyle bu sezon sadece Beşiktaş`ın maçında karar değiştirilmedi. Siyah-beyazlı ekibin bu sezon Süper Ligde yaptığı hiçbir maçta lehine veya aleyhine olacak şekilde VAR uygulamasıyla bir karar değişikliğine gidilmedi. Beşiktaş, ligde müsabakalarında karar değişmeyen tek takım oldu.
Kaynak;Ajansspor
Paylaş