havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

VİCDANLILAR KAZANDI…(!)

Değerli okurlarım, seçimden 3 gün önce "VİCDANSIZLARA OY YOK!!!" başlıklı yazımı okumuşsunuzdur. Bu günkü başlığa bir anlam veremediğinizin de farkındayım! Kuşkusuz AKP'ye oy veren seçmenin inanış ve davranışını sosyal bilimciler-siyaset sosyoloji uzmanları analiz ettiklerinde net bir tanımlama yapabilirler.

1208

 Kendimce bir analiz yapmaya ve yorumlamaya gayret edeceğim. Vicdanın başka bir türü ve tanımıyla mı karşı karşıyayız, yoksa vicdan ile vicdansızlık yer mi değiştirdi?!.

***

*AKP 13 yıl önce “Yolsuzluk-Yoksulluk-Yasaklara karşıyız…” diyerek iktidara geldi.

Bir ekonomik parametreden örnek vererek giriş yapalım; Türkiye 13 yılda yaklaşık 500 milyar dolar cari açık verdi.

*AKP’ye oy veren seçmenin acaba “cari açık demek yabancının parası demek” olduğunu biliyor muydu? Bildiğini sanmıyorum…

- Halk fakirleşti,

- Rant zenginleri yaratıldı,

- İşsizlik çığ gibi büyüdü,

- “Sıfırla oğlum” ses kayıtlarının montaj değil gerçek olduğunu dünya alem duydu,

- Dolar dolu ayakkabı kutularını, para sayma makinelerini,

- “Bizler”-“Onlar” ayrıştırması ile nefreti körükleyenleri,

- Terörü TBMM zemininde çözme yerine “Oslo-İmralı” formülüyle çözümsüzlüğe sürükleyenleri,

- Açlıktan ölen bebekler ve çöplüklerden yiyecek toplayanlar varken ‘Saray’ yaptıranları,

- Komşumuz Suriye’ye sataşıp İŞİD’i başımıza bela edenleri,

- Gazete-TV baskınlarını,

- 7 Hazirandan sonra artan terörü, şehit cenazelerini, sivil katliamları görmezden gelenlerin, duymayanların vicdanını tartacak bir terazi var mı acaba?!.

***

            “TEK BAŞINA İŞ BAŞINA” Sanki 13 yıldır tek başlarına iktidarda değillermiş gibi; adeta seçmenlerle alay edercesine müthiş bir slogan üretmişler(!) Maalesef başarılı oldular!..

*Bu başarıya ulaşmada Devlet Bahçeli’nin katkısı için ne kadar teşekkür etseler azdır! Bahçeli “Alayına karşıyım” diyerek muhalefetin hükümet kurmasını engelleyerek AKP’nin ‘tek başına iş başına’ gelmesini sağladı!

            O müthiş(!) slogana kanıp AKP’ye oy verenleri birkaç örnekle daha tanımaya çalışalım:

            Örneğin;

            Sivas’ın Suşehri ilçesi Tatar köyü halkı arazilerinden çıkan suyu komşu köylere vermek istemeyince Jandarmaya direndiler. Jandarma köylülere TOMA’larla tazyikli su ve gaz sıktı. 15 köylü gözaltına alınarak haklarında soruşturma açıldı. Köylüler yerlerde sürüklendi, yaralananlar oldu. Acımasızca dövüldüler… De ne oldu???

            *1 Kasım’da Tatar köyü seçmeninin sandık sonucu şöyle: (182 Seçmen oy kullandı)

            AKP’ye 155, CHP’ye 10, MHP’ye 8, Diğer 9 oy çıktı.

            -AKP’ye; Soma’da yüzde 63, Kütahya’da yüzde 67, Sinop’ta yüzde 56, (Vali kim, ben halkım halk’ diye yeşil yol protestosunun simgesi Havva Ananın Çamlıhemşin’in de yüzde73), (HES’lere karşı mücadele eden İkizdere de yüzde 86), Hatay’da yüzde 43, Samsun’da yüzde 63, Ordu’da yüzde 63, Giresun’da yüzde 61 oy çıktı.

-“Çalıyorlar ama çalışıyorlar, çalıyorsa benim cebimden mi çalıyor… Cüzdanımdan çaldığını görsem bile oyumu yine AKP’ye veririm.” diyecek kadar akıldan ahlaktan uzaklaştırıldı vatandaş!!!

***

            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, 1 Kasım gecesi ilk seçim sonuçları açıklanmaya başladığında AKP Genel Merkezinin önünde bir AKP’li kadın seçmenin ellerini semaya açarak aynen şöyle dediğini TV’den izledim, sizlerde izlemişsinizdir.

-“Allah’ım, çok şükür kazandık. Şu an cennete girmiş gibiyim!”

* Lütfen bir an düşünün; seçim kazanmayı, cennete girmekle eş tutuyor. Bu anlayış hemen hemen tüm AKP’li seçmenlerin inanışı ve anlayışı değil midir?

* Lütfen bir daha düşünün; Ankara’da bombanın patlamasıyla “oyumuz arttı” diyen adamın partisine oy veren vicdanlı kafa o kafa!..

Böyle davranışta bulunan kafa için; ne yapılan Anayasa ihlalleri, ne hukuk ihlalleri, ne apaçık rüşvet ve yolsuzluklar, ne şehit asker-polis, ne sivil insanların katledilmeleri, ne medyaya yapılan baskılar, ne ülkemizin koşar adım Ortadoğu bataklığına sürüklenmesi, ne KPSS Sınavına girmeden yandaşların devlet memuru yapılması, ne demokrasi-kadın erkek eşitliği-çağdaşlık,…. AKP’nin seçim kazanmasından çoook sonra gelir.

Neden böyledir? Çünkü ülkemizde çağdaş eğitim yok… 2015 Türkiye’sinde 100 kız çocuğumuzun 32’si ilköğretimden bile yararlanamıyor… Kız çocuğu nedir? Geleceğin annesi.. Eğer o eğitimsizse; varın siz hesaplayın onun yetiştireceği çocukları!

Ne zaman çağdaşlaşma ve aydınlanma yükselecek o zaman da yukarıda ki yoz-cahil kafa gelişecek!

Ve yalnızca; “sandık = Demokrasi” demek olmadığını öğrenecek!

 

* İzninizle bu mektubumu İranlı Filozof, Şair Ömer HAYYAM’ın dörtlüğü ile sonlandırmak istiyorum.

            “Celladına aşık olmuş bir millet,

            İster ezan ister çan dinlet.

            İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet,

            Müstehaktır ona her türlü zillet.”

*

NOT: 20 Ekin 2010’da “ÜÇ İnek YAPMAK!!!” ve 21 Ocak 2015’de “Dünyanın ‘En Yoksul’ Cumhurbaşkanı!” başlıklı yazılarımı bir kez daha okumanızı öneririm...T.Ç