havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

VİCDANSIZLARA OY YOK!!!

Değerli okurlarım, 1 Kasım Türkiye tarihinin en yüksek katılımlı seçimi olmalıdır.. O gün herkesin birincil görevi sandığa giderek oyunu karanlıktan yana değil aydınlıktan yana kullanmalıdır. Çünkü ülkemizin içine yuvarlandığı felaketten çıkması için başka çıkış yolu yok!

1370

         Eğer demokratik parlamenter rejimi benimsemişsek ve bu vahim gidişe dur demek istiyorsak, seçmen olarak irademizi sandıkta çok net ve çarpıcı biçimde göstermeliyiz.

***

            1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri; 13 yıldır iktidarda olan AKP’den hem hesap sorma, hem de ülkemizi bir iç savaşa sürüklemek isteyen iç-dış mihraklarla mücadele adına kritik gün olacak.

            1 Kasım’da vicdansızlara karşı demokrasi, barış ve özgürlük için verilecek HER OY, öncelikle Ankara katliamını yapanlara, bunu tasarlayanlara, bu katliamdan çıkar sağlamayı umanlara, bu vahşetten sonra “anket yaptırdık, oylarımızda yükseliş var…” diyerek 102 masum insanımızın ölümü üstünden bile oy beklentisi olan vicdansızlara VURULMUŞ BİR ŞAMAR OLACAKTIR.

            *Burada MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli için de bir parantez açarak soru sorma hakkımızı kullanalım:

             7 Hazirandan bu yana “alayına karşı olmak..tavrınız yüzünden şehitlerimiz ve sivil yurttaşlarımızın ölümünden az da olsa size de vebal düşmüyor mu? Meydanı AKP’nin düşük hükümetine bırakmanın sonucunda bu katledilen yurttaşların ve şehitlerin yakınlarına sizin pişmanlık duygusuyla bir “özür” borcunuz yok mudur? Belli ki şimdi bir vicdan muhasebesi yapmışsınız ki; 1 Kasım seçimine beş kala koalisyona “evet” noktasına gelmişsiniz!.. Ne yazık ki yiten canlar asla geri gelmeyecek… Ne diyelim; ‘zararın neresinden dönersek kardır’ mı?!.

                                                           ***

            Ankara Garı önünde 102 kişinin katliamı 246 kişinin yaralanması ile sonuçlanan canlı bombalı saldırı ile ilgili ortaya çıkan belgede DEAŞ-(İŞİD)’in ülkemize yönelik uluslararası ses getirecek çapta büyük bir eylem kararı aldığı…… Planlanan eylemin uçak/gemi kaçırma ya da miting/kalabalık yerde ayni anda çok sayıda canlı bomba patlatma şeklinde kompleks bir eylem olabileceği, …… 17 Eylül 2015 tarihinde istihbarat teşkilatı ve emniyet birimlerinin İŞİD’in büyük bir eylem yapacağı bilgisine sahip olduğu FOX Ana Haberin yayınladığı belgede görüldü.

            Yani; katliamdan 22 gün önce birden fazla canlı bombanın büyük bir mitingde veya kalabalık bir ortamda patlatılacağı bilgisinin yer aldığı uyarı yazısı bu ülkeyi yönetenleri hiç ilgilendirmemiş ki (!) 10 Ekim 2015 Cumartesi günü katliam gerçekleşmiş…

            *Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözlerini anımsayalım :

“Elimizde canlı bombacıların listesi var ama eylem yapmadan tutuklayamıyoruz, çünkü burası bir hukuk devleti.”

            Sevgili okurlar, Başbakanın bu sözlerini sakın ola ki şaka ya da espri sanmayın.. O sözler o ağızdan aynen böyle çıkmış.

*Başbakanın yukarıda ki incisi(!) Sosyal medyada hayli paylaşıldı, size 3’ünü sunayım:

            - “Eğer yolda canlı bomba görürseniz 155’i arayıp Cumhurbaşkanına küfür etti diye ihbar edin. Hemen gelip alıyorlar!”

- “Yanlış anlamadıysam üzerime bomba bağlayıp Başbakanlığın önüne gitsem patlatmadan tutuklayamıyorlar beni!”

- “Bunların patlamayanı yok mu? Tutuklayamıyoruz da!”

 

            *Neymiş?.. Zafiyet yokmuş(!) Ama skandal ihmal var..  Yani bile bile lades!..

            YAZIKLAR OLSUN!... Bu nasıl vicdan! Bu katliamın cesetleri daha yerdeyken bile seçim anketi yaptırdınız ha!.. Bravo size!

            Demek ki AKP’nin oyları bu nedenle artmış ha!..

            YAZIKLAR OLSUN sizin gibi Başbakana!!!

            Size hala oy verecekler varsa onlara da YAZIKLAR OLSUN!!!

                                                           *

SON SÖZ: Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti vicdansızlara bırakılamaz!..  

KASIMDA GELDİLER.. KASIMDA GİDECEKLER!!!