havadurum

Vakada düşüş, aşıda artış...

397
Geçtiğimiz haftalarda başlayan yüz yüze eğitimle beraber vaka oranları da gündemde en çok merak edilen konuların başında yer alıyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son vaka ve aşılanma oranlarını açıkladı. Açıklanan oranlarda Çanakkale`de aşılanma oranı artarken, vaka oranlarında ise Ağustos ayına göre düşüş yaşandığı görüldü. Koca, ülke genlinde vaka sayısını 28 Bin 118 olarak açıklarken, ölüm oranlarının ise 262 olduğunu belirtti. Koca, ülke geneline göre yaptığı açıklamada; "4-10 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Kilis, Erzincan, Malatya, Karabük, Kastamonu, Erzurum, Adıyaman, Kayseri, Tokat, Sinop! Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız" dedi. 
 
Çanakkale`de düşüş
Çanakkale`de ise vaka oranlarında düşüş yaşandığı görüldü. Çanakkale`de 21-27 Ağustos tarihlerinde vaka oranları 100 binde 57,43 olarak belirtilmişti. Son açıklana verilerde 4-10 Eylül tarihleri arasında 100 binde görülen vaka oranı ise yüzde 53,73 olarak açıklandı. 

Aşılamada artış 
Çanakkale`de aşılama oranında ise yükseliş görüldü. 6 Eylül itibari ile 1`inci doz aşılama oranı yüzde 88,7 iken bu oran 16 Eylül itibari ile yüzde 89,3 olarak açıklandı. Ülke genelinde 1`inci doz aşılanma oranı yüzde 84,28 olarak açıklanırken, Sağlık Bakanı Koca aşılama oranları ile ilgili yaptığı açıklamada; "Can kaybımız 262. Vaka sayımız 28.118. Artan hareketlilikle risk daha da yaygın. Yarın tedbirleri uygulayarak, ortalama 1 hafta sonra tablodaki sonuçların değişmesinde, 2. doz aşınızı olarak da, 2 hafta sonra salgına karşı kalıcı başarı elde edilmesinde pay sahibi olabilirsiniz" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş