havadurum

Vakalar arttı, devlet sokağa indi...

1193

1648 kişiye hastalık tanısı konuldu

Koonavirüs salgını tehdidi ve mücadelesi tüm dünyada devam ederken, vaka sayıları Türkiye’de de yeniden korkutucu rakamlara yükseldi.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan bilgilendirmede korkutucu rakamlar yeniden açıklandı. Bakan Koca yaptığı bilgilendirmede, Türkiye`de son 24 saatte 109 bin 985 Kovid-19 testi yapılırken, 1648 kişiye hastalık tanısı konulduğu ve 66 kişinin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini, 1143 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 263 bin 745`e yükseldiğini açıkladı. 

Kısıtlamalar yeniden gelebilir
Vakaların hızla artması ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün basın mensuplarına yaptığı açıklamada kısıtlamaların yeniden gelebileceği sinyalini verdi. Erdoğan açıklamasında; “Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Dikkat edilen illerde vaka sayılarının düştüğünü gördük. Biz biraz gevşetince bu defa da başta Ankara, İstanbul olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız” dedi. 
 
Vali Aktaş tedbirleri yerinde denetledi
Vakaların artması ile Valiliklere gönderilen genelgelerle yeni tedbirler artarken, devlet yetkilileri de denetimleri incelemek için sokaklara indi.  Denetimler kapsamında ‘Sağlık Hepimiz İçin’ mottosu ile ülke genelinde eş zamanlı olarak geniş kapsamlı düzenlenen koronavirüs denetimi Vali İlhami Aktaş başkanlığında yapıldı. Vali İlhami Aktaş, kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra ortak kullanım alanlarından olan Troy Park alışveriş merkezinde faaliyet gösteren kafelerde alınması gereken Koronavirüs tedbirlerini yerinde denetledi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş