havadurum

Vali Aktaş, Eceabat'ta biz dizi incelemelerde bulundu

1712

Vali İlhami Aktaş, ilk olarak Eceabat ilçesinin Kilitbahir köyünde inşaatı devam eden Kilitbahir Seyir Terası inşaatında incelemelerde bulunarak Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş`ten bilgi aldı. Yapılan bilgilendirmenin ardından eski dönemlere ait kıyafet, tarım aletleri ve günlük hayatta kullanılan araç-gereçlerin sergilendiği İGEME (İş Geliştirme Merkezi) Kültür ve Bilgi Evi`ni ziyaret etti. Ziyarette Vali İlhami Aktaş, İGEME Kültür ve Bilgi Evi`nin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ardından Kilitbahir bölgesindeki top sayısını artırmak ve boğaz savunmasını güçlendirmek amacıyla Sultan II. Abdülhamit döneminde yaptırılan Rumeli Hamidiye Tabyası`na geçen Vali İlhami Aktaş, burada tabyaları inceleyerek Çanakkale`nin tarihinde önemli bir yere sahip olan Rumeli Hamidiye Tabyası hakkında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı yetkililerinden bilgi aldı. Eceabat ilçesi ziyaretleri kapsamında Vali İlhami Aktaş, yapımı devam eden Eceabat balıkçı barınağında incelemelerde bulundu. Balıkçılarla da bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, Bursa 4. Ulaştırma Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Eceabat balıkçı barınağında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında yetkililerden Eceabat Balıkçı Barınağı projesi hakkında bilgi aldı. 

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Eceabat ilçesine giden Vali İlhami Aktaş, Eceabat Kaymakamlığını ziyaret ederek, kaymakamlık tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, daha sonra kaymakamlık hizmet birimlerini inceleyerek kaymakamlık personeline çalışmalarında başarılar diledi. Yapılan Eceabat Kaymakamlığı ziyaretlerinin ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü`nü ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, İlçe Gençlik ve Spor Müdür V. Sedat Bektaş ile bir süre görüşerek sohbet etti. Ziyarette İlçe Gençlik ve Spor Müdür V. Sedat Bektaş, Eceabat ilçesinde gençlik ve spor hizmetleri alanında yürütülen faaliyetler hakkında Vali İlhami Aktaş`a bilgi verdi. Eceabat ilçesi ziyaretleri kapsamında Eceabat Esnaf ve Sanatkârlar Odasını ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Oda Başkanı Fatih Tok ve oda üyeleriyle bir araya gelerek Eceabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası`nın çalışmaları hakkında bilgi alıp oda başkanına ve üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. 

Eceabat Belediyesi ziyaretlerinin ardından Vali İlhami Aktaş, kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra ortak kullanım alanlarından olan Eceabat pazar yerinde alınması gereken Koronavirüs tedbirlerini yerinde denetledi. Vali İlhami Aktaş, pazar yerinde Koronavirüs ile mücadele kapsamında belirlenen kurallara uyulup uyulmadığı ve uygulanan Koronavirüs tedbirleri hakkında Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu`dan bilgi aldı. Yapılan bilgilendirmenin ardından Vali İlhami Aktaş, pazar esnafıyla bir süre görüşüp sohbet ederek bereketli kazançlar temennisinde bulundu, Vali İlhami Aktaş, incelemelerin ardından ziyaretini noktaladı.
(Haber Merkezi)
Paylaş