havadurum

Vali Aktaş, Yeşilay Danışmanlık Merkezini ziyaret etti

389
Cevatpaşa Mahallesi Ziveriye Sokakta faaliyet gösteren Yeşilay Danışmanlık Merkezini gezen Vali İlhami Aktaş`a, ilimizde yürütülen zararlı alışkanlıklarla mücadele ve toplumu bilinçlendirme konusundaki faaliyetler ve YEDAM`ın çalışmaları hakkında Sosyal Hizmet Uzmanı Merve İnan Alkaç tarafından bilgi verildi. Ziyarette Vali İlhami Aktaş, YEDAM personeline çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, görevlerinde başarılar diledi. Bağımlılıkla mücadelede etkin rol oynayan YEDAM`ın önemine değinen Vali İlhami Aktaş, Bağımlılıkla mücadelede yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu, YEDAM gibi merkezlerin bağımlı bireylerin hayatını doldurup hayattan ümitlerini kesmeyeceği yerler olduğunu belirtti. Aktaş`ın YEDAM ziyaretlerinde Psikologlar Ersin Alpaslan, Miray Topaloğlu ile Halkla İlişkiler Sorumlusu Nur Şam da bulundu. YEDAM, tütün, alkol, madde ve internet ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyor. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyor.
 
YEDAM`a Nasıl Başvurulur?
Eğer aile üyelerinizden biri bunları yaşıyor ama danışmanlık için gelmiyorsa, bilgi ve danışmanlık almak için Danışma Hattı (115)`dan randevu alarak YEDAM`dan hizmet alabilirsiniz.
 
Kimlere Hizmet Verilir?
12 yaş ve üzerindeki kişilere, tütün, alkol, madde ve internet bağımlılığı konusunda destek almak ya da tedavi olmak isteyenlere, kişiyi tedaviye yönlendirmek için gerekli yöntemleri öğrenmek isteyenlere hizmet veriliyor. YEDAM`da sunulan tüm hizmetler tamamen gizlilik ilkesi esas alınarak yürütülür ve sunulan tüm hizmetler ücretsizdir. YEDAM hizmetlerini ayaktan sürdürmekte ve randevu sistemi ile çalışıyor.
 
Kimler başvurabilir?
Tütün bağımlılığı ile mücadele yöntemlerini öğrenmek isteyenler. Alkol kullanımı fazla olanlar Madde bağımlılığı tedavisi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler Yoğun internet kullanımına bağlı yaşamında sorunlar olanlar
(Nevin Yüksel) 
Paylaş