havadurum

Vali Tavlı gazete sahipleri ile buluştu....... Gündem; Çanakkale'nin gelişiminde basının rolü

767

 Vali Orhan Tavlı, Çanakkale’de günlük yayın yapan gazete sahipleri ile bir araya geldi. Truva Oteli’nde yapılan ve Basın İlan Kurumu İl Müdürü Hasan Hüseyin Kemal’in de katıldığı toplantıda Gazetemiz Çanakkale OLAY’ın sahibi Aynur Ganiler, Gündem Gazetesi sahibi Güngör Yıldız, Boğaz Medya Grubu sahibi İsmet Akıncı, Kalem Gazetesi sahibi İlker Yurttaş, Hedef Gazetesi sahibi Gökhan Kökçak ve Kalenin Sesi Gazetesi sahibi İlker Ülker katıldılar. 

Çanakkale’nin önümüzdeki dönemdeki gelişim seyrinin görüşüldüğü toplantıda bilgi alışverişinde bulunuldu. Çanakkale’nin tüm bölgesi ile çok farklı ve anlamlı, değerleri itibariyle de Türkiye’nin öncelikli illerinden biri olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı, 2018 Troya Yılı’nın ilanı ile turizm konusunda önemli gelişmeler sağlandığını söyledi. EMİTT Fuarında yapılan görüşmelerden olumlu sonuçlar alındığını, 2019 yılında da Troya Yılı’nın farklı etkinlikler ile devam edeceğini belirten Vali Tavlı, Ezine OSB’nin hayata geçmesi ile Çanakkale’nin gelişiminde büyük bir dönüşüm sağlanacağını söyledi. 
Yerel basının sorunlarının da gündeme geldiği toplantıda çeşitli çözüm önerileri sunuldu. Vali Tavlı, yerel basının vatandaşa ulaşmada önemli bir köprü olduğunu belirterek, Çanakkale’nin gelişiminde basının önemli bir unsur olduğunu vurguladı.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş