havadurum

Vali Tavlı: "Hemşireler olmasa, büyük sağlık merkezlerinin hiçbir anlamı kalmaz"

887

 Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni düzenlendi. İlk kez 1964 yılında kutlanan Hemşireler Haftası, bu yıl 54’üncü kez kutlanıyor. Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreni ile başlayan Hemşirelik Haftası etkinlikleri, daha sonra bir yürüyüş ile devam etti. Yürüyüşün ardından resmi tören Kolin Otel’de yapıldı. Buradaki törende, ‘Yılın En İyi’ Hemşireleri ödüllerini aldı. Törende ödül kazanan erkek hemşire, katılımcılardan büyük alkış aldı. Cumhuriyet Meydanında yapılan törene, kentte görev yapan doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesinde çalışan Ayşenur Özkan, tören kapsamında günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Hemşireler Haftasına ve Hemşirelik mesleğinin önemine değinen Özkan; “Hemşirelik, tarihi çok eskilere dayanan temelinde insan sevgisi, şefkat bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslektir. Bu kutsal meslek, geçmişten günümüze tıp biliminin de ilerlemesi ile çok önemli aşamalar kaydetmiş sağılık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Hemşirelerimiz, gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedirler. Ülkemizin her köşesinde köylerde ve kentlerde kimi zaman zor şartlar altında vazifelerini özveri ile gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedirler” dedi. 

 
 ‘Yılın En İyi’ hemşireleri, ödüllerini aldı…
Kolin Otelde, Hemşireler Haftası dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Personel ve destek hizmetler Başkanı Nurcan Yılmaz; “Ülkemizde, 1964 yılından beri her 12 Mayıs’ta kutlanan hemşireler günü, hepimiz için çok önemli ve özel bir gündür. Bizler, insanlarımızın acısını dindirmek ve umutların sevince dönüştürebilmek için büyük ve kutsal bir görevi yerine bu mesleğim mensuplarıyız. Hemşirelik mesleği kutsal bir meslek olup aldığımız mesleki sorumluluklar toplumun tüm katmanlarına dokunmaktadır. Sağlık hizmetlerinde kalitenin arttırılması ve tüm vatandaşlara ulaştırılabilmesi konusunda aldığımız sağlık eğitiminde mesleki bilgi ve becerilerimizi en üst düzeyde uygulayarak görev bilinci doğrultusunda büyük çaba göstermekteyiz” dedi.
 
“Çanakkale Savaşları, ülkemize hemşirelik mesleğini kazandırmıştır”
Hemşireler Haftasında konuşan ve hemşirelik mesleğinin Çanakkale Savaşlarında başladığını söyleyen İl Sağlık Müdürü Taşçı ; “Hemşirelik, Türkiye topraklarında Çanakkale Kurtuluş Savaşında temeli atılan bir meslektir. Çanakkale, her şeyde olduğu gibi yine bir önderlik ve liderlik vasfını ortaya koymuş bu şekilde de ülkemizde hemşireliği başlatmıştır. Hemşirelik, daha sonra ‘Yardımcı Sağlı Personeli’ sıfatı taşırken 2007’de çıkan kanunla birlikte bir meslek haline geldi ve artık meslek olarak tanımlanmaya başladı. Ebelerimizin, hayata ilk gözünü açtığı anda umut olarak gördüğü bebeklerimiz, şimdi hastalarımızın ameliyathaneden uyandığı zaman sizlerin güler yüzüyle umut buluyorlar. Ben, bu umudu Çanakkale Devlet Hastanesi taşındığı zaman sizlerin yüzünde ve gözünde okudum. Çünkü sizler, bütün fedakarlığınızla hastanenin taşınmasında birebir rol oynadınız ve bana Çanakkale’de sağlığın daha da güzelleşeceğine dair umut verdiniz.” dedi.
 
“Otel konforunda hastaneler, hemşiresiz bir anlam kazanmıyor”
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise, “Bugün hemşireler günü. Sağlık çalışanlarımız, başta hemşirelerimiz olmak üzere, fedakarca, güler yüzle hastanelerimizde halkımıza hizmet etmektedirler. Çanakkale Valisi olarak, insanımıza verdiğiniz değerden, fedakarca ve güler yüzle yaptığınız çalışmalardan dolayı siz hemşirelerimize şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Başta Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanemiz olmak üzere, 5 yıldızlı otel konforunda devam eden inşaatlarımız, biten projelerimiz, hizmete açtığımız hastanelerimiz ve sağlık merkezlerimiz ile sağlık alanında önemli atılımlar yaptık. Ancak bu büyük sağlık merkezlerimizin içinde sizler olmasanız, sizlerin güzler yüzü ve her hangi bir sorun gözetmeden yaptığınız çalışmalar olmasa bu hastanelerin hiçbir anlamı kalmaz. Yeni doğan çocuklarımızdan en yaşlı hastalarımıza kadar hepimizin yolu sağlık merkezlerinden geçmektedir. Burada sizler, diğer sağlık çalışanlarıyla beraber halkımıza çok güzel hizmetler vermektesiniz. Siz sağlık çalışanlarının hayatın her alanında olduğu gibi savaşlarda da dost düşman ayrımı yapmadan bütün insanlığa hizmet ettiğinizi biliyoruz. Bu nedenle sizlere bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş