havadurum

Vali Tavlı talimat verdi

565

 

Vatandaşlar tarafından Gelibolu Yarımadası Katı Atık Birliği üyesi Eceabat Belediyesi ve Tarihi Alan Başkanlığı’nın atıkları üye oldukları birliğe bağlı ‘Gelibolu Düzenli Depolama Tesisi’ne atmaları gerekirken, Eceabat’ın arka tarafında bulunan vahşi çöp alanına attıkları ve sık sık bölgede yangına sebebiyet verdikleri iddia edilmişti. Konu ile ilgili CHP Eceabat İlçe Başkanı Muzaffer Övün, “Eceabat’ta Çöp Krizİ” başlıklı haberimizin uzun süredir gündemi meşgul eden bir sorun olduğunu belirterek;  “Öyle ki, İlçemizin çevresi doğal, arkeolojik ve tarihi SİT alanlarıyla çevrilidir. Yıllardır Eceabat Belediyesi katı atıklarını doğal sit alanı olan ormanlık alanın bitişiğindeki vahşi depolama alanına dökmektedir. Çoğu zaman vahşi depolama alanında gerek metan gazı sıkışması, gerekse soba külleri içindeki yanmakta olan kömürlerden kaynaklanan yangınlar oluşmaktadır. Vahşi depolama alanındaki bu yangınlar zaman zaman ormanlık alana sıçramakta 30-40 yıllık çam ağaçları yanmakta, milli servetimiz ihmal ve umursamazlık adına yok olmaktadır” dedi. Vali Tavlı’nın vahşi alanı yerinde inceleyerek gerekli önlemlerin alınması için talimatlar verdiğini belirten Övün, Vali Tavlı’ya duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

 

“Belediye, maliyetli olduğu sebebi ile vahşi alana dökmeye devam ediyor”

Eceabat Belediyesi’nin atıkları ısrarla vahşi çöp alanına atmaya devam ettiğini belirten Övün; “Eceabat Belediyesi, İlçeden toplanan katı atıklarını, Gelibolu Yarımadası Katı Atık Birliği’nin üyesi olmasına ve katı atıklarını bu birliğin tesislerine götürmesi zorunlu olmasına rağmen, ısrarla vahşi depolama alanına dökmeye devam ederek çevreye zarar vermeyi sürdürmektedir. Bu konu Eceabat Belediye Meclisi’nde gündeme gelmiş, belediye yönetimi çöplerin Gelibolu Kavaklıtepe Köyü’ndeki tesise götürmenin çok maliyetli olduğunu söyleyerek, vahşi depolamaya devam edeceğini belirtmiştir. Halbuki, Eceabat halkı, su bedelinin içinde ayrıca katı atık bertarafı için de ‘katı atık bedeli’ adı altında para ödemektedir. Eceabat’ın katı atıklarının vahşi depolama alanına dökülmesine CHP Eceabat İlçe Örgütü olarak itirazımız var. Çevre duyarlılığımızı her fırsatta Eceabat İlçe halkımız adına ortaya koymaya devam edeceğiz ve bu konunun takipçisi olacağız” dedi. 
 

“Sayın Vali Orhan Tavlı’ ya çevreye duyarlılığı için teşekkürlerimi sunarım” 
Konu ile ilgili duyarlılığından dolayı teşekkürlerini ileten Övün; “Bu arada konuyla ilgili olarak Sayın Çanakkale Valisi Orhan TAVLI 30 Haziran tarihinde ilgililerle birlikte Eceabat Belediyesi sınırları içindeki vahşi depolama alanını (çöplüğü) yerinde inceleyerek gerekli önlemlerin alınması için ilgililere talimat vermiştir. Sayın Vali Orhan Tavlı’ ya çevreye duyarlılığı için teşekkürlerimi sunarım. Eceabat İlçesi’nin katı atıklarının Gelibolu Yarımadası Katı Atık Birliğine düzenli olarak taşınıncaya kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi. 
Eren Aşnaz
Paylaş