havadurum

Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına devam ediyor

1416

 Çanakkale Valiliği bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına devam ediyor. Öncelikli risk grubundaki 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın 112, 155 ve 156 çağrı merkezlerine yaptıkları başvurular, Çanakkale Merkez ilçesi ve 11 ilçemizdeki Vefa Sosyal Destek Grubu İletişim Merkezlerine yönlendirilerek, gerekli yardımların yapıldığı gurupla ilgili Çanakkale Valiliği’nden açıklama yapıldı.  Çanakkale Valiliği İl Özel İdaremiz, Emniyet - Jandarma birimlerimiz, AFAD, Kızılay, yerel yönetimlerimiz, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve kıymetli Çanakkaleliler arasında çok değerli bir yardımlaşma ve dayanışma sergilendiği belirtilen açıklamada, kentlilere evde kal çağrısı yapıldı. Yapılan açıklamada; “Öncelikli risk grubundaki 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın 112, 155 ve 156 çağrı merkezlerine yaptıkları başvurular, Çanakkale Merkez ilçesi ve 11 ilçemizdeki Vefa Sosyal Destek Grubu İletişim Merkezlerine yönlendirilmektedir. İlçelerimizde, Kaymakamlarımızın başkanlığında oluşturulan İlçe Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, talep sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ivedilikle karşılamaya devam etmektedir. Uygulamanın başladığı 22 Mart Pazar günü saat 09.00’dan 30 Mart Pazartesi günü saat 16.30’a kadar “Vefa” çalışmaları kapsamında Çanakkale’de toplam 7.132 vatandaşımızın çağrısı cevaplandırılmıştır. Yapılan aramalar kapsamında;  2329’u sağlık, 947’si emniyet,  328’i jandarma; 3,528 diğer, Maaş ve Banka İşlemleri Gıda Desteği, Banka İşlemleri, İlaç Alımı, Su Kartı Yükleme, Temizlik Hizmetleri İle ilgili konularda vatandaşlarımıza yardımcı olunmuştur” denildi.  

Yardımlarla ilgili yapılan bilgilendirmede; “112 Acil Çağrı Merkezimiz Müdürlüğünde Vefa Destek Çalışma Grubu’nun çalışmaları için başta Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi olmak üzere tüm paydaş kurumlardan toplamda 105 Araç, 118 Şoför, 120 araç içi destek personeli, 91 yardımcı personel görevlendirilmiştir. Çağrı karşılamak için 28 personel olmak üzere toplam 357 personel görevlendirilmiştir.  Ayrıca, ilimiz merkez ve merkeze bağlı köylerde ikamet eden 65 yaş ve üzeri olup, hanede tek yaşayan ve kronik rahatsızlıkları ve hanede öğrencisi bulunan yardıma muhtaç toplam 611 vatandaşımıza toplamda 6 araç, 12 personel ile birlikte uzun süreli ihtiyacı giderecek miktarda temel gıda ve temizlik paketi teslim edilmiştir. Çanakkale merkezinde Vali Yardımcısı- İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü Koordinasyonunda, İlçelerimizde Kaymakamlarımızın Koordinasyonunda yardım ve desteklerimiz aralıksız sürdürülecektir” denildi.   
Çanakkale’de yardım ve dayanışma örneği sergilendiği belirtilen açıklamada; “Valiliğimiz başkanlığında, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarımızın en hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için Kaymakamlıklarımız, Çanakkale Valiliği İl Özel İdaremiz, Emniyet - Jandarma birimlerimiz, AFAD, Kızılay, yerel yönetimlerimiz, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve kıymetli Çanakkaleliler arasında çok değerli bir yardımlaşma ve dayanışma sergilenmektedir. İlimizde sunulan “Vefa” hizmetlerinde görev alan bütün kurum ve kuruluşlarımızın yöneticileri ve çalışanlarına, şükranlarımızı sunuyoruz. Evlerinde kalan ve bu çalışmalarda bizlere destek veren bütün Çanakkalelilere teşekkür ediyoruz. Evinde Kal Çanakkale ”  denildi.  
(Zeynep Kocaman)
Paylaş