havadurum

Veliler yıkım kararına karşı imza kampanyası başlattı?

1525

Çanakkale’de depreme dayanıksız olduğu için yıkım kararı alınan okullarda, velilerin tepkileri sürüyor. Son olarak Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulu’nda velilerin başlattığı imza kampanyası sonuç bulmuş ve okulun yıkım kararının ertelendiği öne sürülmüştü. Nedime Hanım Meslek Lisesi’nde okuyan öğrencilerin veliler de yaşanan bu süreçten sonra kendi aralarında birer imza kampanyası başlattı. Yakın zamanda Çanakkale Valiliği’ne topladıkları imzaları teslim edeceklerini söyleyen veliler; “Geçtiğimiz günlerde okulda veliler olarak bir toplantı kararı aldık. Ve okul müdürüne yıkım kararını görmek istediğimizi belirtik ve bize bunu gösteremediler. Bazı konularda endişeliyiz, ortada yıkım kararı yok. Bize Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlü binasının buraya taşınacağı belirtildi. Bu bir iddia olsa da kafamız karıştı. Ve okulda anaokulu öğrencilerinin velileri olarak imza kampanyası başlattık. Aynı şekilde öğrencilerde kendi aralarında imza kampanyaları başlattılar. Biz bu okulun yıkılmayacağını düşünüyoruz” dediler. 

 
“Esenler Mahallesi’ne taşınacaktık”
Nedime Hanım Meslek Lisesi için Esenler Mahallesi’nde yeni bir yer yapıldığını söyleyen veliler ayrıca; “ Bizim için zaten Esenler Mahallesi’nde yeni bir yer yapılıyordu. Nisan ayında okulumuzun teslim alınacağı belirtildi. Yani biz dört ay için mi Kepez’e taşınıyoruz. Burada küçük öğrenciler var, biz şehir merkezi olduğu için burayı tercih ettik. Engelli öğrenciler için durum keza daha kötü. Çünkü şehir içindeki bu okula gelmekte bile zorlanıyorlar. Şimdi bu öğrenciler hiç okumayacak mı? Kepez’deki okula nasıl gidip gelecekler. Servisler dolu, halk otobüsleri maliyetli. Hepimiz çalışan insanlarız. Bu konuda birlik olmamız gerekiyor. Yani bizim için yapılan yeni bir yer varken neden Kepez’e gidiyoruz. Sadece dört ay için. Lisedeki öğrencilerin velileri de bu duruma destek vermelidir” diyerek tepki gösterdiler. 
 
“Başka bir alternatif bulunsun!” 
Okulun yıkım kararına karşı çıkmadıklarını, sadece geç haber verilmiş bir karar olduğunu söyleyen veliler; “Biz yeni okulumuza yani Esenler mahallesine eğer gideceksek, Nisan ayına kadar bu kararın durdurulmasını talep ediyoruz. Aynı şekilde yıkım kararı durdurulmayacaksa, şehir içindeki başka bir okula çocuklarımızın gitmesini talep ediyoruz. Başka bir alternatif bulunsun. Çünkü bu geç haber verilen bir karar. Geçen sene bu okullardan örnek alınmış. Neden okullar tatil olduğu zaman yıkım kararı alınmadı o zaman. Bu yüzden yetkililerden bir cevap bekliyoruz ve isteklerimizin yerine getirilmesini talep ediyoruz” dediler. 
(Şebnem Özer)
Paylaş