DOLAR 32.3381 %0.10
EURO 35.189 %0.03
G.ALTIN 2241.3604 %-0.10
BITCOIN 64722.7403 %-3.91
ETHERIUM 3352.486 %-4.40
havadurum

Velilerin isyanı büyüyor! "Yetkililerden bir açıklama bekliyoruz"

2760

 Çanakkale’de depreme dayanıksız olduğu belirtilerek ani bir şekilde yıkım kararı alınan okullarda, dün eylemli bir eğitim yılı başlangıcı yaşandı. 2017 -2018 eğitim yılına giriş yapan Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulu’nda, dün okul yöneticileri ile görüşemediğini ifade eden çok sayıda veli, okul bahçesinde bir imza kampanyası başlattı. Depreme dayanıksız bulunan okulların yıkım kararına karşı olmadıklarını söyleyen veliler, burada Özlem Kayalı İlkokulu ve Ali Haydar Önder Anadolu Liselerine tahliye için görüş birliğinde olduklarını belirtti. Alınan kararın çok ani olduğunu ve Ticaret Borsası İlkokulu öğrencilerinin inşaat çalışmaları süren Fatma Şemsettin Çamoğlu Okulu’na yönlendirileceğini söyleyen veliler, “Bugün burada çocuklarımız için imza kampanyası gerçekleştiriyoruz. Biz çok mağdur olduk. Ve bugün burada hiçbir okul idaresiyle görüşemiyoruz. Kendi aramızda bir imza kampanyası başlattık. Bize zaman verilmesini ve öğrencilerin Esenler Mahallesinde kalmasını talep ediyoruz. Çocuklarımızın, Özlem Kayalı İlkokulu ve Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi’ne gitmesini istiyoruz. Fatma Şemsettin Çamoğlu Okulu bizim için çok uzak. Şu an servisler, bizim bu durumumuzu fırsat bilip ekstra ücret çıkarıyorlar. Yıllık  bin 700 TL’ye gelen servis ücretleri, şimdi 2 bin 500 TL’ye yükseldi. Yazık, günahtır. Okullar depreme dayanıklı olabilir evet ama Ticaret Borsası Okulu 2012 yılında yapılmış. Bazı şeyler bizi çok düşündürüyor. Okulun Ömer Mart Ortaokulu ile aynı kalorifer kazanını kullandığı ve bu yüzden depreme dayanıksız kararı alındığı söyleniyor. Yeni yapılmış bir okuldan bahsediyoruz. Ve bizi içeri almıyorlar, içeride hiçbir okul idaresi yok deniyor. Bize bilgi verilmesini talep ediyoruz. Tüm masraflar haricinde çocuklarımızın psikolojisi bozuldu. Madem böyle bir karar alınacaktı neden daha önceden haber verilmedi. Üç gün önceden böyle bir duyuru yapılması ve çocuklarınıza yeni okul bulun, gidin servisinizi ayarlayın denilmesi iyi bir devlet uygulaması değildir. Bu sorun ortak bir şekilde çözülmelidir. Ek süre istiyoruz, en azından 15 tatile kadar süre istiyoruz. Ve gittiğimiz okullarda bizlerden giyim ve kırtasiye ücreti istenmemesini talep ediyoruz. Böyle bir durum olursa da ödeme yapmayacağımızı buradan belirtmek istiyoruz” diyerek tepki gösterdiler.

İmza kampanyasına çok sayıda veli destek gösterdi 

Ticaret Borsası okul bahçesinde dün düzenlenen imza kampanyasına yaklaşık 400 veli imza atarak destek verdi. İmzaların yakın zamanda Çanakkale Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edileceği duyuruldu. Hakkında yıkım kararı alınan Ömer Mart Ortaokulu öğrencilerinin ise 10 gün içerisinde Çanakkale Sosyal Bilimler Lisesi’ne tahliye edileceği açıklandı. Nedime Hanım Meslek Lisesi öğrencileri de,  Kepez’de yeni yapılan bir okula taşınacağı belirtildi.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü sessiz!
Öte yandan velilerin büyük tepki gösterdiği olayla ilgili olarak Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden herhangi bir resmi açıklama gerçekleştirilmedi. Dün acil bir şekilde toplanan yetkililerin, konuyla ilgili yakında zamanda net bir açıklama yapması bekleniyor. 
(Şebnem Özer)
Paylaş