havadurum

Vural "Halk, ekonomik yönden uyarıda bulundu"

2367

 Geçtiğimiz yıllarda doların yükselmesi ile başlayan ekonomik kriz, ‘tüketici’ başta olmak üzere olumsuz etkisini sürdürmeye devam ediyor. Krizin en çok etkilendiği sektörlerin başında inşaat sektörü gelmiş, sektör temsilcileri birçok defa yetkilileri önlem almaya ve ekonomik reformları hayata geçirmeye çağırmışlardı. Krizin etkileri devam ederken, yerel seçim sürecine girilmesi ile birlikte piyasalarda durgunluğun daha da arttığı açıklamaları yapıldı. Ülkede ve Çanakkale’de inşaat sektörünün durumunu, yerel seçimlerin etkisini ve yerel seçimlerin ardından nasıl bir süreç beklediklerini Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural Gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdi.   Seçimlerin tamamlanmasını memnuniyetle karşıladıkların ifade eden Vural, seçim sonuçlarından halkın iktidardan; ‘ekonomik krizle mücadeleyi ve ekonomik reformları hayata geçirilmesini istediği’ sonucunu çıkarttıkları açıklamasında bulundu. Dört buçuk yılın, ekonomik reformların hayata geçirilmesi için önemli bir süreç olduğunu belirten Vural; “İş dünyası olarak artık tamamı ile bu noktaya odaklanması gerektiğini düşünüyoruz ve siyasilerden talep ediyoruz” dedi. Piyasaların, seçimlerin rehavetini yaşadığını belirten Vural, yaz ayları ile birlikte piyasalar konusunda umutlu olduklarını söyledi.

 “Seçimlerin tamamlanmasını memnuniyetle karşılıyoruz”

Seçimlerin tamamlanmasını ve ülke gündeminden kalkmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Vural; “Seçim sonuçlarında gözüken şu ki; Cumhur İttifakının halk tekrar göreve devam etmesini ama ekonomik krizle de mücadeleyi arttırmasını artık reformlara odaklanması gerektiği konusunda uyarıda bulunduğu gibi bir yorumumuz var. Önümüzdeki dört buçuk yıllık süreç ülkede yıllardır ertelenen ekonomik reformların gerçekleşmesi için yeterli bir süreçtir. Biz iş dünyası olarak, artık tamamı ile bu noktaya odaklanması gerektiğini düşünüyoruz ve siyasilerden talep ediyoruz. Yerel seçimlerde seçilen tüm başkan ve yöneticilere hayırlı olmasını diliyoruz ve onların söz verdiği taahhütlere odaklanarak, biran önce aldıkları güvenin gereğini yerine getirmeleri gerektiği inancındayız” dedi. 
 
“Herkes üzerine düşen vazifeleri yapacaktır diye değerlendiriyoruz”
İş dünyasında en sıkıntılı sektörün inşaat sektörü olduğunu belirten Vural;  “Bizler, ekonomide ön görülebilirlik arttıkça, satışın, talebin tekrar geleceğini düşünmekteyiz. Kış şartlarından çıktık, önümüzdeki süreçte açık yaz havaları, parlak günler sektörü umutlu tutmaktadır. Duruşumuzu bu yönde muhafaza ediyoruz. Seçimden çıkalı birkaç gün oldu. Piyasa herhalde bunun rehavetini yaşıyor. Önümüzdeki günlerde gerek hükümet ayağında, gerek tüketici ayağında, gerekse reel sektör ayağında herkes üzerine düşen vazifeleri yapacaktır diye değerlendiriyoruz” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş