havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

YALOVA ‘Dersi’ BAŞLANGIÇ MI?

1528
         Değerli okurlarım, 30 Mart’ta itirazlar sonucu Yüksek Seçim Kurulu (YSK); 2 İl, 7 İlçe ve 5 Belde de seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. Tekrarlanan yerel seçimlerde bilindiği gibi Yalova’yı CHP, Ağrı’yı BDP kazandı. AKP, İllerde fark yiyerek dersini aldı.
66 Gün sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Kimlerin aday olacaklarını merak etmekten ziyade geliniz tekrarlanan seçimleri ve Gezi protestolarının 1. Yıldönümünde AKP İktidarının tutumunu değerlendirelim.
                                                           ***
Gezi Parkı protestolarının 1. Yıldönümünde Taksim Meydanını25 bin polisle kuşatan Hükümet önlemleri göstermiştir ki; Başbakan R. Tayyip Erdoğan bundan böyle ülkenin normalleşmesini sağlayamayacaktır!  Başbakan, Yalova yenilgisinin faturasını bakalım kime-kimlere çıkaracak? “Gezi - Soma – Yalova” dersleri AKP’nin karizmasını fena halde çizmiştir.
*Maden işçileri için “güzel öldüler” diyen Bakanlar gibi İstanbul Emniyet Müdürü Selami Bey’de Taksimde “güzel uygulama yaptık” demiş!..
Soralım: Güzel böyleyse.. Çirkin uygulama nasıl yapılır acaba..(!?)
Başbakan, özgürlükleri daha fazla kısıtlayarak otoriterlik peşinde koşmaya devam ederse; baskı ve şiddetini giderek arttırırsa hem iktidarını yitirecek hem de Cumhurbaşkanlığı hevesi kursağında kalacaktır! Öngörüm bu!..
Bir diğer öngörüm de şu: Ankara’da da oylar yeniden sayılsa ya da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yenilense AKP bir de “Ankara Dersi” ile iyice korkunun tutsağı olacaktır!
***
            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, bu haftaki mektubumu “kininin davacısı dindar gençlik yetiştireceğiz” diyenlere yakışan davranıştan söz ederek sonlandırmak istiyorum. Yenilenen seçimlerden biri de Çankırı’nın Şabanözü İlçesinde idi. 30 Mart’ta AKP ve MHP eşit oy almışlardı. 1 Haziranda seçimi MHP kazanınca; Çankırı Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğünde çalışan ve ayni zamanda AKP Çankırı İl Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı-Seçim İşleri Başkanı olan Hüseyin KILIÇ facebok hesabından bakınız nasıl mesaj yayımlamış:
            “Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Şabanözü İlçesine yapılan asfalt çalışması an itibari ile durdurulmuştur. Şabanözü İlçemizdeki seçimi kaybettik.. Şabanözü ilçemize bol hizmetsiz 5 yıl diliyorum. Bi 5 yıl artık hizmete susarsınız. Pişmanlık fayda etmez Şabanözü….!!! Şabanözü bunu hak etti…”
            *Bu Nasıl Kindir? Kininin davacısı dinci gençlik demek ki böyle bir üslubu rehber ediniyor! Halkın parasıyla halka efelik taslamak.. Ülke babalarının çiftliği- malı ya… Böylelerinin adamdan sayılmasını 5yıl süre ile durdurmak gerekmez mi!?.
            *Bu gibilerin döneminde düzeysizlik tavan yaptı! Partinin mitinginde ‘kefen’ giyer, kaçak mekanını yıkan zabıtaya “yıkmayın ben AKP’liyim naraları atar…” Kimisi Trafik polisine bile “bana ceza kesemezsiniz, ben oyumu AKP’ye verdim” der…
            Peki, muhalefetin kazandığı yerler bu ülkenin toprağı değil mi? Ahkam kesmeye gelince ‘Milli İrade’ ya da “77 Milyonun hepsini kucaklıyoruz” yalanını-hiç sıkılmadan, utanmadan- atarlar.
            NEDEN??? ÇÜNKÜ FITRATLARI BÖYLEDİR…