havadurum
Kadir Kenar

akadirkenar@hotmail.com

Yağdı; muhalefet, yağdı!

3320
Kar yağarken bir yandan da radyo dinliyorum. Tavsiye ederim, yağmur ya da kar yağışıyla en iyi giden iletişim aracı her daim radyodur. (Bu arada 13 şubat dünya radyo gününü de kutluyorum. Başta Kampüs FM`de ki çalışma arkadaşlarım olmak üzere, tüm radyo çalışanlarına kolaylıklar diliyorum. Biliyorum ki, tüm radyocular işlerini severek yapıyor. Başka bir şey radyoculuk.) 

Evet, bir yanda tozu dumana katarak kar yağıyor, bir yanda radyoda haberler dönüyor. Haber sunucusu diyor ki; "Hava muhalefeti nedeniyle..." Ulan diyorum ne çektik be muhalefetten! Sonra kendime geliyorum; `yok be muhalefet partilerini değil, kar yağışını anlatıyor adam!. Yuh sende, iki dakikada aldığın kaydı be Kadir!` Olsun, muhalefet sözcüğünü sevmediğimi anlıyorum bu arada! Ne bu muhalefetten çektiğimiz ya! Her şeye muhalefet! İnsan bir kere muhalefet oldu mu da, kolay kolay kurtulamıyor bu illetten diye de düşünüyorum. Muhalefet partileri geliyor aklıma. Ne kadar kötü değil mi, muhalefet olmak. Hiçbir şey yapamıyorsun, ama hep konuşuyorsun. Beynim durmuyor, bunu sevenler de var arkadaş. Mutlu insanlar muhalefet olmaktan, bana ne oluyor ki!
 
İşte fırtınalı bir şekilde muhalefet yağarken, aklıma `yağmur muhalefeti` geliyor. Kuraklık var diye yağmur duasına çıkılan bir ülkede, aynı gün gök delinmişti. Ortalığı sel alırken de, yereldeki muhalefetler, `bak arkadaş ortalığı sel götürüyor, görüyorsunuz iktidarı` deyip verip veriştiriyordu. Zor bu muhalefetlerle uğraşmak! En ufacık bir şey yakalamasınlar, hiç gözünün yaşına bakmadan kapatırlar kendilerini, ağzınızla kuş tutsanız fayda etmez. Tabi dünyada kaç kişi ağzıyla kuş tutmuş ki, ben bu söze de muhalif yani. Böyle deyim mi olur yav..
Kar yağarken, radyo dinliyordum değil mi? Orda kalmıştık. Hakikaten ne güzel kar yağdı. 2004`deki tufana da benzemedi ya, o da ayrı bir keyif oldu. Bu arada bütün belediye başkanları karla mücadele de en ön safta yer aldı. Pardon fotoğraf çektirdi. Gerisini işçiler halletti ama, olsun. Başkanlar da hazır ve nazırdı. 
 
Bu arada gazetelerde bir haber daha vardı; "Vali sahada inceleme yaptı. Yanında İl Emniyet Müdürü Jandarma Komutanıyla..." diye. Fotolara bakınca beni bir gülme aldı. Gazeteci arkadaşın saha dediği İskele Meydanı.. Ben valinin yerine olsam bu haberi yapan arkadaşı çağırır `sen bizle dalga mı geçiyorsun` diye muhalefet yapardım valla!
 
Nasıl sert bir muhalefet gazetecisi olarak çıktım karşınıza bugün. Oylar bana değil mi, çok okunanlarda kendimi görmezsem moralim bozulur ona göre. Nerde bulcanız böyle muhalif köşe yazarını.. 
 
Hadi sağlıcakla kalın. Hava çok soğuk üşütmeyin kendinizi. Sanırım ben biraz üşüttüm, arada oluyor böyle. Ya bitirirken, bir şey geldi aklıma; doğalgaz faturaları ne zaman geliyordu. Gününü bilen var mı? Sayaçlar üşüdü bu soğukta değil mi! Tamam tamam gidiyorum ben.. 
 
Rahmetli Cemal Oral`ımızın `Deli Ziyası` gibi yaptık bugün. Bir şarap mevzusu eksik kaldı. Çok özledik, kaybettiğimiz değerlerimizi. Sevgili ağabeyim, Gemici Başol`umuzu, Cemal Oralımızı, Orhan Mutayımızı.. Huzurla uyusunlar. Bembayaz karlar içinde...