havadurum

Yağmurlar barajlara can suyu oldu

986

 Son aylarda baraj doluluk oranlarında yaşanan düşüş Çanakkalelileri tedirgin etmişti. Çanakkale’nin içme suyunu karşılayan Atikhisar Barajı’ndaki 14 milyon 200 bin metreküp doluluk oranı, son baharın ilk dönemindeki yağışlarla birlikte ancak 15 Milyon metreküpe çıkabilmişti. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ‘su tasarrufu’ konusunda sık sık çağrıda bulunmasına neden olan barajdaki su azlığı, son yağışlarla birlikte giderildi. DSİ 252. Şube Müdürü Doğan Kahraman 29 Aralık sonrası baraj doluluk oranlarını açıkladı. Yağışların baraj doluluk oranlarında ciddi artış sağladığını belirten Kahraman; “Atikhisar Barajı’nda 29 Aralık itibari ile 15 milyon200 bin olan doluluk oranı son yağışlarla 20 milyon 785 bin metreküpe çıktı. Doluluk oranının şu anda yüzde 39’larda” dedi.  Kahraman, yağışların devam ettiği takdirde doluluk oranlarında artış yaşanamaya devam edeceğini belirterek, vatandaşların bu durumda tüketime de dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

 
“Doluluk oranları yükseldi”
Çanakkale’deki bazı içme suyu barajları doluluk oranlarını sıralayan Kahraman; “Atikhisar Barajımız 29 Aralık itibari ile 15 milyon 600 bin metreküp iken şu anda 20 milyon 785 bin metreküpe çıktı.  Atikhisar Barajımızda yüzde 39 doluluk oranı var. Ayvacık Barajımız 18 milyon 600 bin metreküpten 28 milyon 250’bin metreküpe çıktı. Yani 10 milyon metreküp artış yaşandı. Yine Bayramiç Barajımız 30 milyon metreküpten, 40 milyon metreküpe çıktı” dedi. 
 
“Yağışlar barajlarımıza yaradı”
Yağışların barajlara can suyu olduğuna dikkat çeken Kahraman; “Şu anda Çanakkale’nin içme suyu sıkıntısı ciddi oranda çözüldü diyebiliriz. Ancak yağışlar ne kadar devam eder ve doluluk oranlarında daha artış yaşanır mı bilemiyoruz? Burada tüketimi de dikkate almak lazım. Tüketim oranının ne kadar olacağı, vatandaşların tüketim konusunda dikkatli olmaları önemli. Son yağışlar barajlarımız yaradı” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş