havadurum

Yarış nefes nefese

656
Bir tarafta Sergen Yalçın`ın akıllı dokunuşlarıyla hayat verdiği lider Karakartal, diğer yanda her geçen hafta lige ısınıp, hedeflediği sonuçları alan Sarı Kanarya arasındaki müthiş çekişme ilgi ile izleniyor. Önceki sezonlarda, büyükler arasında pek rastlanmayan şampiyonluk mücadelesi, 5 puanlık farka rağmen Galatasaray`ı da yakından ilgilendiriyor. 

Seyirci faktörünün olmadığı, o nedenle deplasman fobisinin de kalmadığı 21 takımlı yarışta her takımın, her takımı yenebileceği gerçeği, müsabakalardan önce hiçbir ekibi favori kılmıyor. Pandemi sürecini iyi yöneten kulüplerin avantajlı olduğu ligde, hızlandırılan programa göre oynanan maçlara yine Hakem ve VAR faktörü damga vuruyor. 

Şampiyonluk için konuşmak oldukça erken. Dalgalı lig denizinde hangi fırtınaların kopacağını kimse bilemez. Kış mevsimi yaşanıyor. Zorluklar diz boyu. Corona belası, kar, kış, tipi, sakatlık, cezalar, hastalıklar ve diğer faktörler, alınacak sonuçlarda etkili olacak. Bu hengameden en az zararla çıkan takım, ipi göğüsleyerek, mutlu sona ulaşacak. 
(Yusuf Sonkurt)
____________________________________________________________
 
Ne dediler?
3-1`lik skorla sonuçlanan Fenerbahçe-Ankaragücü maçının ardından Spor Yazarları müsabakayı değerlendirdiler. 
 
 
Ömer Üründül (Sabah);
F.Bahçe`nin futbolu farklı galibiyete rağmen kesinlikle olumlu değil. Valencia, Samatta ve Thiam rakibin hatalarını değerlendirerek birer gol attılar. Ama onun dışında fiziki yetersizlikten oyuna katkıları çok azdı. Zaten ikisi de sakatlık problemiyle karşılaştı. Fenerbahçe`de bu akşam 3 kişi ağır yükü çekti. Sangare, Gustavo ve Ozan. Bu arada Mert Hakan`dan sonra Ozan`ın da cezalı duruma düşmesi. Sivas deplasmanı için ciddi bir tehlikedir. Ankaragücü mücadele etmeye çalışıyor ama yetersiz.
 
Bülent Timurlenk (Sabah);
Bu oyun Sivas deplasmanına yeter mi? Elbette yetmez... Ama beşte beş yapan Fenerbahçe`nin Sivas`tan üç puanla çıktığı taktirde önünde iki iç saha maçı var. Önce Kayserispor sonra Çaykur Rize... Bu geniş kadro Mesut sahne almadan önce de Hatay deplasmanına zirve ortağı olarak gider.
 
Murat Özbostan (Sabah);
İlk gole kadar Fenerbahçe sıkıntı yaşadı. Ama kaliteli ve yıldız ayaklara sahip Fenerbahçe attığı golle Ankaragücü`nün direncini kırdı. Başkent ekibinin kalecisinin de büyük hatasıyla öne geçen Kanarya ikinci golle rahatladı.. Bundan sonrasında maç formaliteye döndü.. Özetle Fenerbahçe yürüye yürüye kazandı.. Önemli olan da su saatten sonra 3 puan almak.. Çok sıkışık bir maç programı içerisinde kim ayakta kalırsa şu süreçte şampiyonluğu da o takım ulaşır.. Mesut Özil transferiyle motivasyon anlamında zirveye çıkan Sarı Lacivertli takım, golcüleriyle fişi çekti. Forvet hattında işler artık tıkır tıkır işliyor.. Takımda çok eksiğe rağmen..

(Haber Merkezi)


 

 

Paylaş