havadurum

Yastık altındaki altınlar bozduruluyor

814

 

Yükselişe geçen altın fiyatları, merak konusu oldu. Önceki gün artmaya başlayan altın fiyatları 228-230 lira civarında seyrediyor. Kuyumcu esnafları gazetemiz Çanakkale OLAY’a altındaki yükselişi değerlendirdiler. Esnaf, altın fiyatlarının yeni yıla girilmesiyle birlikte yaşanan hareketlilikten dolayı yükselişe geçtiğini söyledi. Kuyumcu esnafı Hasan Öztürk, yükselişin devam edeceğini belirtti. Öztürk; “Şuanda dolar ve altın fiyatlarında yükseliş var. Altın fiyatı şuanda 227-228 civarında devam ediyor. Altına talep genelde yaz aylarında oluyor, yaz ayları sonunda da genelde bozduruluyor” dedi. Kuyumcu esnafı Onur Çelik, önceki gün altın fiyatlarında başlayan yükselişin devam edeceğini söyledi. Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte altınlarını bozduran vatandaş sayısının da arttığını söyleyen Çelik; “Vatandaşlar genelde yazın altın aldıkları için, bu aralar da düğün gibi organizasyonlardan kalan altın gibi takıları bozdurmaya başladılar. Fiyat yükseldikçe insanlar, ‘düşünce tekrar alırım’ düşüncesiyle altınlarını bozdurmaya gayret gösteriyorlar” dedi.

 
“Gayrimenkul alımı için yapılan altın bozdurma işlemi şuanda durmuş durumda”
Hasan Öztürk; “Dün akşamdan itibaren altın fiyatları yükselmeye başladı. 2019 yılına girilmesi dolayısıyla piyasada, döviz arzında ve para arzında bir fazlalaşma oldu. Dolayısıyla altın ve döviz fiyatlarında yükselme oldu. Şuanda dolar ve altın fiyatlarında yükseliş var. Altın fiyatı 227-228 civarında devam ediyor. Altına talep genelde yaz aylarında oluyor, yaz ayları sonunda da genelde bozduruluyor. Kış sezonunda altına talep daha düşük oluyor. Eskiden insanlar, gayrimenkul alımı için altın bozduruyorlardı. Gayrimenkul alımlarında da bu aralar bir durgunluk yaşandığı için altın bozdurulmuyor” dedi.
 
“Fiyat yükselişi devam ediyor, vatandaşlar evlerindeki altınlarını bozdurmaya çalışıyor”
Onur Çelik; “Bugün için altın fiyatları yükselişe geçti. Altının gramı şuanda 222 lira, çeyrek altın 380 lira şeklinde devam ediyor. Tabi bu fiyatlar daha yeni yükselmeye başladı, yükseliş biraz daha devam eder. Vatandaşlar genelde yazın altın aldıkları için, bu aralar da düğün gibi organizasyonlardan kalan altın gibi takıları bozdurmaya başladılar. Fiyat yükseldikçe insanlar, ‘düşünce tekrar alırım’ düşüncesiyle altınlarını bozdurmaya gayret gösteriyorlar. Bazıları yastık altındakileri bozduruyorlar” dedi.
(Zeynel Yöner)
Paylaş