havadurum

Yavaş, Karadağ ve Hırçın merkez, Güleç Kepez Belediye Başkanı aday adayı

1693

 2019 Yerel Seçimi takvimini geçtiğimiz hafta açıklayan AKP’de, aday adaylık başvurularının son günü 12 Kasım Pazartesi (dün) olarak belirlenmişti. AKP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada başvuruların 16 Kasım tarihine uzatıldığı açıklandı. AKP İl Başkanlığı, başvuruların son günü olarak bilinen 12 Kasım’da hareketli saatler yaşadı. Birçok aday adayı dün aday adaylık başvurusunu teslim ederek, açıklamada yaptı. İlk olarak İnşaat Mühendisi Onur Okhan Güleç saat 13.00’da Kepez Belediye Başkanlığı aday adaylık başvurusunu AKP Merkez İlçe Başkanlığı’na yaptı. Saat 15.00’da AKP eski il Başkanı Yeşim Karadağ , 15.30’da ise AKP Belediye Meclis üyesi Çanakkale Merkez Belediye Başkanlığı’na talip olduklarını açıklarken, saat 16.30’da ise Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş,  Çanakkale Merkez Belediye Başkanlığı aday adaylık dosyasını AKP il Başkanı Gültekin Yıldız’a teslim etti. AKP’li Belediye Başkanları, Yönetim Kurulu ve parti üyeleri her üç aday adayının açıklamasına da yoğun katılım sağladılar. Kepez Belediye Başkan adayı adayı Okhan Güleç başvurusunun ardından yaptığı açıklamada, Kepez’in artık Ak Belediyecilik özlemini bitirerek, seçimi kazanacaklarına inancının tam olduğunu söyledi. AK Belediyecilik anlayışı ile Çanakkale Merkezdeki belediyecilik anlayışı arasında uçurum olduğunu gördüklerini belirten eski İl Başkanı Yeşim Karadağ; “Çünkü biz projeler üreten, sorunlara çözümler getiren bir Belediye Başkanı ve meclis istiyoruz” dedi. Çanakkale Belediyesi hizmetlerine eleştirilerde bulunan AKP Belediye Meclis üyesi Ethem Hırçın aday adaylık açıklamasında; “Un, var, seker hepsi var ama usta yok” şeklinde konuştu. Son olarak Merkez Belediye Başkanlığına aday adaylık başvurusunu yapan Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş ise; “Bir kardeşiniz olarak Çanakkale’nin geleceğini düşünen, derdiyle dertlenen herkesle yol yürümeye hazırım. Yeter ki Çanakkale kazansın” dedi.

 
“Herkesi kucaklayan bir belediyecilik istiyoruz”
Başvurusunda neden aday adayı olduğunu açıklayan AKP eski İl Başkanı Karadağ; “31 Mart 2019 yerel seçimleri için Türkiye’nin önsözü, büyüdüğüm, yaşadığım bu şehirde memleketim olan bu şehirden Çanakkale Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurumu yapıyorum. Neden aday adayıyım? Çünkü biz, AK Belediyecilik anlayışı ile Çanakkale merkezimizdeki belediye anlayışı arasında uçurum olduğunu görüyoruz. Çünkü biz; ‘Çan, Bayramiç, Yenice, Ezine, Ayvacık, Lapseki, Eceabat’ ilçelerine baktıkça Çanakkale’nin merkezi bu olmamalı, şehitler diyarının kalbi böyle atmamalı diyoruz. Çünkü biz projeler üreten, sorunlara çözümler getiren bir Belediye Başkanı ve meclis istiyoruz. Biz, Çanakkale’mizin değerlerine sahip çıkan; Kürdü ile Laz’ı ile Çerkez’i ile partilisi ve partisiziz ile hep birlikte kucaklayan hizmet üreten belediyecilik anlayışı ile tanıştırmak istiyoruz” dedi.
 
“Un, var, seker hepsi var ama usta yok”
Açıklamasında Çanakkale Belediyesi’ne eleştirilerde bulunan AKP Belediye Meclis üyesi Ethem Hırçın; “Niçin aday aday oldum? Ben İstanbul Büyükşehir belediyesinde 4 yıl yöneticilik yaptım. BBP Kurucu İl Başkanlığı görevinde bulundum. Bu görevimi de 10 yıl boyunca devam ettirdim. Amacım, yerel yönetimler her zaman sağda birliği meydana getirir. AK Parti`de bu sağda birlik.  Beni tanıyan herkes ve siyaset ile uğraşan kişiler bilirler. AK Parti`nin ortak olduğu Çanakkale Belediyesinin şu an bir meclis üyesi olarak görev yapmaktayım. Belediyenin tüm sorunlarını beceriksizliklerini biliyorum. ‘Un, yağ, şeker hepsi var ancak usta yok. İskele Meydanı’na bu kadar kalabalık gelen turistlere bile bir umumi tuvalet yapamayan zihniyetin belediye binası yapmak ne haddine mümkün değil yapamaz, bitiremez. Dardanos ve Güzelyalı alt yapısı bitmez bitirilemez. Milletten parayı peşin aldı bitmesi ne zaman belli değil. Bitirme tarihi yıllar oldu geçti. Cumhuriyet Meydanı Atatürk heykelini bile Çanakkale’ye yakışır hale getiremedi. Çakma Atatürkçülerden Çanakkale’yi kurtaracağız. Çanakkale’ye 16 sene kaybettirdi. Çanakkale halkının, bu şehrin daha fazla mağdur edilmesine gönlümüz razı değil. Bu milleti bu başkandan milletin önüne takoz olan CHP belediyeciliğinden alacağız. İş bilmez belediyecilikten bıktık” dedi.
 
 
“Bize düşen bu cennetin hakkını vermek”
Umurbey Belediye Başkanı Yavaş; “2014 yılında Umurbeylilerin teveccühü, Allah’ın takdiri ile Belediye Başkanlığına geldiğimizde; belde olduğumuza bakmadık. İmkansızlıklar gözümüzü korkutmadı Milletvekilimiz Sn. Bülent Turan`ın ve Jülide İskenderoğlu’nun öncülüğünde Umurbey Belediyesinde Türkiye’de örnek projeleri gerçekleştirdik. Çok çalıştık. Adil, şeffaf, yatırımcı ve kalkınmacı AK Parti Belediyecilik anlayışını Çanakkale’ye gösterdik. Şimdi sıra Çanakkale Merkeze geldi.  Şehrimiz yeryüzü cenneti. Bize düşen bu cennetin hakkını vermek.  Çanakkaleliyi rahat ettirmek. Hedefimiz tüm Çanakkale’yi 2019 Yerel Seçimlerinde AK Belediyecilikle buluşturmaktır. Çanakkale’mizi Türkiye Cumhuriyeti’mizin 100. Kuruluş yıldönümü vizyonu olan 2023’e layık olduğu şekilde taşımaktır. Bu süreçte 2023’ü bir vizyon olarak Türkiye’nin önüne koyan Sn. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri de Çanakkale’nin yanında olacaktır. Ne mutlu ki 16 yıldır Türkiye’nin çehresi değişirken, çağ atlarken ve ne yazıktır ki Çanakkale yerinde sayıyor. İlçe ve beldelerimizin bir kısmı daha şanslı. Halkımız AK Parti belediyeleriyle insan odaklı sosyal belediyecilik nasıl yapılırmış gördü. Şimdi Allah’ın izniyle elbirliğiyle bu hizmetlerle Çanakkale Merkezde yaşayan hemşerilerimizi de tanıştıracağız. Çanakkale tarihi, kültürü, coğrafyası ve boğazıyla Türkiye’nin bereketidir. Metrekareye 6 bin mermi ve 2 şehidin düştüğü bu topraklar azizdir. Çanakkale’mizde gelişmek, kalkınmak için her şey, her imkan vardır. Lakin dünya incisi güzel şehrimiz beceriksiz belediyecilik elinde heder olmaktadır. Bu beceriksizlik Çanakkalelinin kaderi değildir. Vakit gönül seferberliği başlatarak tabiri caizse Çanakkale’nin sıkılan boğazını açma, nefes aldırma vaktidir.  Bir kardeşiniz olarak Çanakkale’nin geleceğini düşünen, derdiyle dertlenen herkesle yol yürümeye hazırım. Yeter ki Çanakkale kazansın” dedi.
 
“Yaptıklarım yapacaklarımızın teminatıdır”
Kepez Belediye Bşkanlığı’na aday adaylığını açıklayan İnşaat Mühendisi Okhan Güleç; 20 yıllık çalışma geçmişimle başlanarak devam eden ve tamamlanmış birçok projelerin daha fikir halindeki tasarım sürecinden fiziki gerçekleştirme aşamalarına kadarki oluşmuş olan bilgi ve deneyimlerimizi elimden geldiği kadar, Çanakkale’nin ve bölgemizin gözbebeği olan, içinde yaşadığım Türkiye’nin en büyük beldesi Kepez’de değerlendirebilmek, sadece gereken yatırım, inşaat ve şehircilikle kısıtlı kalmadan sosyal belediyecilik anlayışını Kepez’imize akim kılmak ve Kepez’i bekleyen çok daha güzel günlere ulaştırılabilmesi, çalışmalarında ipin ucundan biraz da olsa tutabilmek için bu yola çıkmış bulunmaktayım. Yaptıklarım yapacaklarımızın teminatıdır. Partimizin ve bizim hem Çanakkale hem de özelde seçim bölgem olan Kepez ve Kepez’in gelişimi ile ilgili büyük hayalleri vardır. Tüm bunlarla ilgili adımlar atılıp yoğun bir şekilde işinin ehli ve inancı yüksek insanların çalışmaları ile projeler üreterek yaşam alanlarımızın daha yaşanabilir hale getirilebileceği kanaatindeyim. Kepez’in tekrar AK Belediyeciliğe özleminin bitip, seçimleri kazanacağımıza inancımız tamdır. Aday adaylığımı açıkladığım şu dakikada parti yönetimi organlarımız hangi aday adayını seçerse, onun etrafında birleşeceğimi, seçime kadar beklentisiz çalışacağımız herkesin bilmesini isterim” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş