havadurum

Yavaş "Çanakkale bir yıldız gibi parlıyor"

633
Çanakkale`de 13 yıldır emlak sektörüyle uğraşan Lider Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ltd.Şti Firmasında Gayrimenkul Yatırım Danışmanı olarak görev yapan Metin Yavaş, emlak sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Halil Öncü`nün haberine göre; Lider Gayrimenkul olarak emlak sektöründe her geçen gün büyümeye devam ettiklerini söyleyen Yavaş, satış öncesi ve satış sonrası müşterilerin her zaman yanında olduklarını belirterek şunları söyledi: "Çanakkale Merkez ve Ayvacık, Balıkesir, Edremit, Küçükkuyu, Altınoluk, Ayvalık, Bayramiç, Lapseki, Biga, Çan, İlçelerinde olan şubelerimizle Çanakkale`de 13 yıldır emlak sektöründe kaliteli hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu sektörde büyüyerek işimize devam ediyoruz"
 
Çanakkale, gayrimenkul piyasasında yurt dışında adından söz ettiriyor!
Metin Yavaş, Çanakkale ekonomisini de değerlendirirken "Çanakkale ekonomisinde tarım önemli bir paya sahipken, son yıllarda tarıma dayalı sanayi kolları da payını artırıyor. Bunun yanı sıra turizm payı da her geçen gün artıyor. Çanakkale Savaşlarının geçtiği Gelibolu Tarihi Alanımız başta olmak üzere, Troya gibi dünyaca ünlü antik kentlerimiz ile daha sayamayacağım birçok turizm noktası Çanakkale`nin yüzü olarak ortaya çıkıyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyoruz. 18 Mart Üniversitesi`ne de ev sahipliği yapan Çanakkale, yapılaşma ve kentleşme ile de ciddi bir hareketlenme yaşıyor. Bununla birlikte, son yıllarda öğrenci sayısında yaşanan artışa paralel olarak emlak fiyatlarında artış görülüyor. Diğer yandan, hayata geçen ve adeta bölgenin reklam yüzü olan Çanakkale Boğaz Köprüsü, otoyol projesi ve bölgeye yine ayrı bir değer katacak olan hızlı tren projesiyle birlikte daha çok hareketlilik kazanacak olan Çanakkale, gayrimenkul piyasasında gerek Türkiye`de gerekse yurt dışında adından söz ettiriyor. Son dönem Çanakkale, oldukça yoğun ilgi görüyor ve bir yıldız gibi parlıyor" dedi.
 
"Çanakkale Köprüsü, bölgenin değerine değer kattı"
Metin Yavaş, bölgenin özellikle Çanakkale köprüsü ve Marmara`yı Ege`ye bağlayan tüneller ile farklı bir çehreye kavuştuğunu dile getirdi. Bölgede kıtalar arası ulaşımın bugüne kadar sadece deniz yoluyla yapıldığını hatırlatan Yavaş, ilk defa bir köprü bağlantısıyla da dünyanın önemli bir noktası haline geldiğini söyledi. Yol ve köprü gibi ulaşım projelerinin, geçtikleri bölgelerde ve çevresindeki gayrimenkuller üzerinde değer artışına neden olduğunu da hatırlatan Metin Yavaş, " Bölge genelinde imarlı konut arsalarının ortalama metrekare satış fiyatları yüzde 100 oranında arttı. Köprü açılışından sonra konut fiyatları daha da yükseldi. İstanbul-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir güzergâhı boyunca devam eden otoyol ve çevre yollar da bölgenin değerini direkt olarak arttıran kriterlerin başında geliyor. Dolayısıyla bu çevrede yapılacak projeler ve yatırımların da değeri daha net ortaya çıkıyor. Çanakkale`ye tam yatırım zamanı" sözlerine yer verdi.
(Haber Merkezi)
Paylaş