havadurum

Yeni il başkanı Sabiha Güler Koçer

2938
Metin Ümit Ural`ın milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesiyle boşalan CHP İl Başkanlığı görevine İl Eğitim Sekreteri Sabiha Güler Koçer atandı. CHP Genel Merkezi tarafından yapılan atamada, yeni il başkanı olan Koçer, CHP Çanakkale İl Başkanlığı görevinde ilk kadın isim oldu. 
 
"Bu görevi ilk kez bir kadın arkadaşımızın anlamlı ve önemlidir"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, Koçer`in atanmasından duyduğu memnuniyeti, "İl Başkanımız Metin Ümit Ural`ın milletvekili adaylığı için istifa etmesiyle boşalan İl Başkanlığı görevine Merkez Yönetim Kurulumuzca İl Eğitim Sekreterimiz Sabiha Güler Koçer atanmıştır. CHP Çanakkale tarihinde bu görevi ilk kez bir kadın arkadaşımızın üstlenmesi ayrıca anlamlı ve önemlidir. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Geliyor gelmekte olan" sözleriyle dile getirdi. Bunun yanı sıra CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP`li Belediye Başkanları ve çok sayıda partili de CHP Genel Merkez MYK tarafından İl Eğitim Sekreteri Güler Koçer`in Çanakkale İl Başkanlığına atandığını duyurarak, Koçer`i tebrik etti.
 
"CHP`yi en iyi noktaya taşımak için çalışacağım"
CHP İl Başkanlığına atanan Güler Koçer ise ilk duygu ve düşüncelerini, "Genel Merkez`de benim adaylığım üzerinde mutabık olmuşlar. Genel Başkanımızın imzasıyla il başkanlığı yetkisi bana verildi. Cumhuriyet Halk Partisi`ni temsil eden bir kadın olarak, bildiğim doğrultuda; hiçbir şekilde yolumdan sapmadan, takım arkadaşlarımla, tüm Cumhuriyet Halk Partililerle birlikte CHP`yi en iyi noktaya çıkartmaya çalışacağım" sözleriyle aktardı.
(Damla Yeltekin)
Paylaş