havadurum

Yeni parti çalışmalarını anlatan Uz; "Çok güzel bir hava ve atmosfer var"

802

 MHP'de Devlet Bahçeli 'ye bayrak açarak Genel Başkanlığa aday olan, ancak daha sonra partiden ihraç edilen Meral Akşener 'in öncülüğünde kurulacak partide yer alan eski MHP İl Başkanı Rıdvan Uz, parti çalışmalarını ve partinin vatandaşlar üzerinde ki etkilerini gazetemiz Olay’a anlattı. Partinin kurulum aşamasında olduğunu belirten Uz, ancak bunun gün ve saatinin Akşener tarafından verileceğini ifade ederek; “Şu anda İstanbul’dayız bu işleri görüşeceğiz. Bu yüzden daha net bir şey yok ama Ekim ayı içerisinde partinin kuruluşu belirlenecek” dedi.  Türkiye’de ciddi bir siyasi partiye, ihtiyaç olduğunu ve özellikle kadınlar ile gençlerin teveccüh gösterdiklerini açıklayan Uz; “Bu işin içinde bizde olmak istiyoruz’ diye talepleri var. Bu talepler için günü gelmeden bir şey söylemek yanlış. Ama günü geldiğinde bu taleplerin ortaya çıkışının ne kadar büyük bir teveccüh olduğu da ortaya çıkmış olacak. Bunu bekliyoruz. Süreç beklemede ancak inanın çok güzel bir hava ve atmosfer var” şeklinde konuştu. MHP’nin iktidara talip olmayan yüzde 15 oy oranının ciddi anlamda kırıldığını ve toplumun her görüşünden kişinin parti içerisinde yer aldığını vurgulayan Uz;  “Hem iktidar partisinden, hem sağ seçmenden, hem de kendini sosyal demokrat diye nitelendiren ve ülke kaygısı taşıyan birçok insanında bu yapının içinde olacağını görüyoruz. İnşallah Türkiye’yi tekrar fabrika ayarlarına döndürmek gibi bir vazife edinilmiş olması lazım” dedi.

 
Kuruluş günü ve tarihi Akşener tarafından açıklanacak
Türkiye genelinde parti tüzüğünün tamamlandığını ve kuruluş açıklamasının Ekim ayı içerisinde Akşener tarafından yapılacağını belirten Uz; “Partimiz kurulum aşamasına geldi. Ancak bunun gününü ve saatini verecek olan işin başındaki Sayın Meral Akşener’dir. Bu yüzden bunu bekliyoruz. Şu anda İstanbul’dayız bu işleri görüşeceğiz. Daha net bir şey yok ama Ekim ayı içerisinde partinin kuruluşu belirlenecek” dedi.
  
“Gençler ve bayanların ilgisi büyük”
Türkiye’de ciddi bir siyasi partiye ihtiyaç olduğunu ve bunu karşılayabilecek kişinin de Meral Akşener olduğunu söyleyen Uz; “Özellikle gençlerin ve bayanların yeni partiye çok büyük teveccüh gösterdiğini görüyoruz. İş kadınlarının, iş adamlarının bize söylemleri var. ‘Bu işin içinde bizde olmak istiyoruz’ diye talepleri var. Bu talepler için günü gelmeden bir şey söylemek yanlış. Ama günü geldiğinde bu taleplerin ortaya çıkışının ne kadar büyük bir teveccüh olduğu da ortaya çıkmış olacak. Bunu bekliyoruz. Süreç beklemede ancak inanın çok güzel bir hava ve atmosfer var” dedi.
 
“MHP’nin yüzde 15 oranını kırdığı için buradayız”
MHP’nin iktidara talip olmayan yüzde 15 oranının ciddi anlamda kırıldığı ve toplumun her görüşünden kişinin parti içerisinde yer aldığını vurgulayan Uz, son olarak; “Akşener’in kadın olması, Türkiye’de seçmenin yüzde 50’sinin bayan olması. Geçmiş dönemlerde hem Bakanlık, hem Meclis Başkanlığı yapmış olmasının insanların kafasında bıraktığı o güzel algı çok önemli. Partinin ilk çıkış noktası ve hedefi iktidar olmak. Zaten bizim MHP’de 12 ile 15 bandında iktidara talip olmayan görüntümüzü ilk etapta kırabildiği içinde bizler ciddi anlamda burada yer alıyoruz. Netice olarak burada yeni bir MHP kurulmuyor. Hem iktidar partisinden, hem sağ seçmenden, hem de kendini sosyal demokrat diye nitelendiren ve ülke kaygısı taşıyan birçok insanında bu yapının içinde olacağını görüyoruz. İnşallah Türkiye’yi tekrar fabrika ayarlarına döndürmek gibi bir vazife edinilmiş olması lazım. Ondan dolayı da insanların kafasında doğru tercih Meral Akşener. Bu yüzden güzel olacak diye düşünüyoruz” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş