havadurum

Yeni partide "Ersümer" sesleri

2095

 

Babıali TV’de yayınlanan “Babıali Yokuşu” isimli programa konuk olan Yazar Veysi Dündar, yeni parti ile ilgili son gelişmeleri ve partide ismi geçen, hem kulislerde dile getirilen hem de kurucular kurulunda netleşen isimlerden bahsetti. 60 ihtilalinde idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes’in torunu, AKP hükümetlerinde bakan, milletvekili düzeyinde görev almış birçok ismi sayan Dündar, “Ersümer” isminin de yeni parti içinde geçtiğini bildirdi. Dündar, “Babacan ekibinde, en son duyduğum Cumhur Ersümer var. Eski Enerji Bakanımız hatırlarsınız. Büyük ihtimalle sayın Babacan ile birlikte hareket edebilir” dedi. 

 
Yeni parti hareketinin yavaş ilerlemesi dezavantaja dönüşüyor uyarısı!
Dündar, “Babıali Yokuşu” isimli programda, “Zaten Adnan Menderes’in torunu olarak Prof. Dr. Adnan Menderes’in de adı geçmişti hatırlarsınız. Çok önemli isimlerle görüşüldüğü ve Babacan’ın siyasette simsar olmamış isimlerle, çok tanıdık olmayan, daha genç kadrolarla hareket etmeye dönük bir çalışması var. Her cenahtan birilerini bir araya getirip nasıl optimize olacaklar o benim için bir soru işaretidir. Hareketi yavaş bulup ayrılan isimler de oldu. Her ne kadar Suriye kriziyle birlikte sayın Erdoğan ön almış olsa bile, parti hazırlıkları daha da hızlı hareket etmeliydi” dedi.
 
Yeni parti yılbaşına kadar ilan edilecek, işte ismi geçen diğer siyasiler 
Dündar, yeni partinin yılbaşına kadar ilan edileceğini ifade ederek, “Ama yılbaşına kalmadan da iki yeni partiden ilan edilmesi söz konusu. Babacan Grubunda, Sadullah Ergin, Nihat Ergün kurucular arasında yer alacak. Beşir Atalay kurucuları kurulunda yer alacak, ama milletvekilliği ya da başka görevler alır mı bilemem, bana kalırsa sadece Kurucular Kurulunda yer alacak. Fehmi Koru, her ne kadar partide yer almasa bile danışılacak isimlerden biri. Mehmet Şimşek, Erol Cebeci, Canan Karlıtekin Babacan’ın liderliğindeki partide yer alacaklar. Faruk Bayrak, Mustafa Baş, Haşim Kılıç, Osman Can gibi isimler de yer alacak” dedi. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş