havadurum

Yenice'de madende patlama!

4444

Yenice’ye bağlı Kalkım beldesinde faaliyet gösteren, CVK şirketine ait taşeron bir firma tarafından işletilen çinko-kurşun madeninde yaşanan patlama ve göçük bir cana mal oldu. Denizli’den Yenice’ye madende çalışmak için gelen Mustafa Aydoğdu ismindeki 39 yaşındaki işçi patlamanın ardından göçük altında kalarak yaşamını yitirdi. Madende ateşleyici olarak çalıştığı öğrenilen Mustafa Aydoğdu’nun, önceki gece ateşleme yaptığı sırada yaşanan patlama ile yaşamını yitirdiği öğrenilirken, olayla ilgili olarak yetkililer tarafından dün gün boyu kamuoyuna yönelik bilgilendirme açıklamasının yapılmaması dikkat çekti. 

 
Olayın ardından göçüğe müdahale edildi 
Kalkım beldesine bağlı Karaaydın Köyü’nün Menekşedelen mevkiinde bulunan CVK şirketine ait maden ocağında yaşanan dinamit patlamasının ardından olay yerine giden UMKE ve diğer kurtarma ekipleri toprak altında kalan Mustafa Aydoğdu’nun cansız bedenine ulaştı. Olayla ilgili soruşturma yürütülüp yürütülmediği, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin ne ölçüde alındığı belli olmayan maden ile ilgili nasıl bir tasarrufta bulunulacağı merak ediliyor. Madende çalışan diğer işçilerin can güvenliğinin hangi ölçülerde nasıl sağlanacağı ise bilinmiyor!
 
Mustafa’nın hesabını kim verecek? 
15 gün bile olmamış işe başlayalı işçi Mustafa’nın. Çalışmak için Denizli’den Yenice’ye gelmiş! Ama kendi gibi nice işçilerin yakasına yapışan, patronların ‘iş kazası’ dediği bir katliamda can verdi Mustafa… “Son mesaisiymiş, izin almış, paydosla birlikte memleketine gidecekmiş” dedi madendeki işçi arkadaşları. Eşine, üç çocuğuna kavuşacaktı! Bugün cenazesi gitti memleketine. Peki kim verecek şimdi işçi Mustafa’nın, genç Mustafa’nın çalınan yıllarının, hayallerinin, umutlarının hesabını? 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş