havadurum

Yeniceli kooperatiflerin sorunları masaya yatırıldı

683
Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz, TAR-KOOP Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz ve Yenice Tarım ve Orman İlçe Müdürü Aykut Kızıltepe Yenice`de faaliyet gösteren kooperatiflerle sektöre ilişkin bir toplantı gerçekleştirdiler. Toplantıda kooperatiflerin talepleri, süt fiyatları, sektörün genel durumu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Yenice`deki programa ilişkin şu açıklamalarda bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz, "Bugün Yenice`de Tarım ve Orman İlçe Müdürüm Sayın Aykut Kızıltepe ve Mehmet Başkanım ile birlikte Kooperatif başkanlarımız ile bir araya gelerek verimli bir toplantı geçirdik." dedi. 
"Hayvancılık, süt ve hububat ve benzeri konular masaya yatırıldı"
Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz, toplantıya ilişkin olarak, "Güçlü üretici ve kazançlı tüketici için kooperatiflerimizin sektörlerinde yaşadığı sorunları ve talepleri dinleyerek, sektörün genel yapısını inceleme ve gözleme imkânı bulduk. TAR-KOOP Genel Başkanımız Mehmet Özkurnaz, kooperatif üyelerimize ülkemizde ve bölgemizde büyükbaş süt fiyatları hakkında bilgi aktarımında bulundu. Tarım ve Orman İlçe Müdürümüz tarafından kooperatiflerimize süt destekleri kapsamında bilgi aktarımında bulunuldu. Aynı zamanda hububat ve canlı hayvan fiyatları konusunda istişareler gerçekleştirdik. Yine Süt kooperatiflerimize soğuk zincirin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için gerekli olan elektrik fiyatlarındaki artış ile ilgili destek sağlanması hususu gündeme geldi. Ayrıca kooperatif başkanlarımız tarafından canlı hayvan kulak küpelerinin dökülmesi ile ilgili problemleri Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze iletme fırsatı sağladık." dedi. 
Meclis Başkanı Deniz, "Kooperatiflerimizin ülke ekonomisindeki paylarının arttırılması, kurumsal kapasitelerinin iyileştirmesi, ortak ihtiyaç ve hedefleri için iletişimlerinin güçlendirmesi ve ulusal ve küresel düzeyde benzerleriyle bilgi ve deneyim paylaşımı imkânlarının oluşturulması ile ilgili yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduk" dedi.
(Nevin Yüksel)
Paylaş