havadurum

Yıldız; "18 yılda Çanakkale'de 20 baraj 8 gölet..."

1185
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli`nin öncülüğünde 2021 yılını sulamada hamle yılı ilan ettiklerini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Çanakkale`de yapılan icraatlar hakkında bilgi erdi. Yıldız konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansımıştır. Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır." 
"368 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık"
Özellikle modern sulama projelerinin Türkiye için son derece önem arz ettiğini belirten Yıldız; "Son 18 yılda Çanakkale ilinde inşa edilen 28 sulama tesisi ile 441 Bin 490 dekar zirai arazinin sulamaya açıldığını belirten Genel Müdür YILDIZ,` Böylece Çanakkale topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 368 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık" dedi. 
 
"Çanakkale zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır"
Yıldız konuşmasının devamında; "Çanakkale`miz için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 5 adet sulama inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 5 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 224 Bin 200 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup milli ekonomiye 2021 yılı birim fiyatları ile yıllık 195 Milyon 026 Bin TL katkı sağlanacaktır. Bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Çanakkale zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır. Marmara`nın ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Çanakkale`mizde ziraatın daha da gelişmesi için son 18 yılda kente 115 adet Tesis ile 3 Milyar 460 Milyon 014 Bin 401 TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,` Çanakkale`de son 18 yılda 20 baraj ve 8 gölet inşa ettik" dedi.
"6 baraj ve 3 göletin yapım çalışmalarının devam ediyor"
"Diğer taraftan Çanakkaleli vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Çanakkale`nin su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelerimize yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 6 baraj ve 3 göletin yapım çalışmalarının devam ediyor. 2003 yılından bugüne kadar tamamladığımız içmesuyu tesisleri ile 56Bin kişinin ihtiyacını karşılayacak olan, yıllık 11,28 milyon m³ içmesuyu temin ediyoruz"
 
Yeraltı barajı proje çalışmaları başladı
Yeraltı baraj projesi hakkında bilgi veren Yıldız; "Baraj ve Gölet Çalışmalarımızın yanında düşük maliyet ve daha az su kaybı sağlayacak olan Yeraltı Barajı İnşa çalışmalarımız kapsamında Çanakkale ilimizde 1 adet depolama tesisi proje çalışmalarımız devam etmektedir." dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş