havadurum

Yıldızlar "İstifaları saygıyla karşılıyoruz"

826

 24 Haziran seçimleri öncesinde Çanakkale teşkilatlanmasında öncü olan İyi Parti Çanakkale İl ve İlçe üyeleri, basın açıklaması düzenleyerek İyi Parti’den istifa ettiklerini duyurmuşlardı. Aralarında Kurucu eski İl Başkanı İrfan Dehmen ve Çanakkale İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Ufuk Demirbaş’ın da bulunduğu yaklaşık 20 kişilik grup Kolin Otel’de yapılan basın açıklaması ile İyi Parti’nin tüm güveni yitirdiğini belirtmişlerdi. İstifaların ardından, İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar’dan açıklama geldi.  İstifaları saygıyla karşıladıklarını belirten Yıldızlar, istifa edenlerin eleştirilerine katılmadıklarını ifade etti. Yıldızlar; “Bir süre birlikte çalıştığımız arkadaşlarımıza herhangi bir küskünlüğümüz yoktur. Gelecekte yine yanımızda görmeyi umut ediyoruz” dedi.

  
“Eleştirilere katılmıyoruz”
Yıldızlar; “İyi Parti değişik siyasi çizgilerden gelip vatanseverlik paydasında buluştuğumuz, siyasetin merkezinde bir partidir. Bu çizgisini asla değiştirmeyecektir. Kurumsallaşmasını hızla tamamlamaktadır.  İstifa eden arkadaşlarımızın eleştirilerine katılmıyoruz. Duygusal davrandıklarına inanıyoruz. Kısa süre önce kurulması, daha ilçe örgütlerini tamamlayamadan, seçime sokmamak için yasal olmayan operasyonlara maruz kalması, kısa süre içinde seçimlere girmek zorunda kalması nedeniyle istenmeyen bazı gelişmeler yaşanmış olabilir. Ancak bunların diyalogla çözülmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.
 
“Arkadaşlarımıza herhangi bir küskünlüğümüz yoktur”
İyi Parti siyasetin merkezinde olan duruşuyla, vatandaşımızın umududur. Parlamenter sistemin, adaletin yeniden tesisi için, demokrasinin son umududur. Bunun bilinci içerisinde gece gündüz çalışıyoruz.  Son günlerde, Cumhuriyet tarihinde ilk defa yaşanan, Genel Başkanımız Meral Akşener’in evine yapılan tacizin de siyasi rakiplerimizin tükenmişlik sendromu içerisinde olduğunu göstermektedir. İYİ Parti, hiçbir siyasi partinin, siyasi görüşün devamı veya arka bahçesi değildir. Güçlü kadrolarıyla iktidara doğru hızla yürümektedir. Partimizin kapıları vatan haini olmayan, her Türk vatandaşına açıktır.  Bir süre birlikte çalıştığımız arkadaşlarımıza herhangi bir küskünlüğümüz yoktur. Gelecekte yine yanımızda görmeyi umut ediyoruz” dedi.  
(Haber Merkezi)
Paylaş