havadurum

Yine maden yine göçük

1949
Çanakkale`de olan maden kazlarına bir yenisi daha eklendi. Yenice Kalkım`da faaliyet gösteren CVK şirketine ait kurşun madeni ocağında meydana gelen göçükte 34 yaşındaki Gazi Baytümur isimli işçi hayatını kaybetti. Yeniden bir işçinin daha hayatını kaybetmesi gözleri maden ocaklarında alınan denetimlerin yeterli olup olmadığına çevirirken, aynı şirkete ait çinko-kurşun madeninde 2017 yılında patlama meydana geldiği ve 39 yaşındaki bir işçinin hayatını kaybettiği öğrenildi. 
"Kurtarma çalışmaları devam ediyor"
Yenice ilçesine bağlı Karaaydın Köyü Döşemedere mevkiinde bulunan kurşun madeninde geçen pazartesi günü saat 15.30 sıralarında meydana gelen göçük altında kalan maden işçisi Gazi Baytimur, yaklaşık 7 metrelik toprak yığını altında kaldı. Maden firması ekipleri göçüğü kaldırmaya çalışırken, toprağın yumuşak olması nedeniyle zaman zaman kaymalar meydana geldi. Arama kurtarma çalışmaları 3 vardiya halinde aralıksız sürdürülüyor. Önceki gün Vali İlhami Aktaş maden sahasına giderek kurtarma çalışmalarını yerinde denetlemiş ve yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi almıştı. 
"Aynı şirkete ait madende bir işçi daha hayatını kaybetmişti"
2017 yılında faaliyet gösteren, CVK şirketine ait taşeron bir firma tarafından işletilen çinko-kurşun madeninde yaşanan patlama ve göçük bir cana mal olmuştu. Denizli`den Yenice`ye madende çalışmak için gelen Mustafa Aydoğdu ismindeki 39 yaşındaki işçi patlamanın ardından göçük altında kalarak yaşamını yitirmişti. Her geçen yıl maden ocaklarında işçi ölümü haberleri gelmeye devam ederken, maden ocaklarında yeterli önlem ve denetimlerin alınıp alınmadığı sorusu bir kez daha gündeme geldi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş