havadurum

Yırca`da 6000 can gitti: 6000 kutsal zeytin ağacı vahşice yok edildi?

1499
Prof Dr Osman Demircan
 
Kuran`da üzerine yemin edilen kutsal ağaç, Anadolunun en kutsal ağacı, 6000 kutsal ağaç, 6000 canlı, ölmez ağacı, 10 nesil, 20 nesil 50 nesil,... 1000 yıl, 1500 yıl yaşayabilen, meyvesi, yağı, yaprağı, gövdesi, kuru dalı bile işe yarayan kutsal ağaç, 6000 can; bu ülkede yaşam bu kadar mı ucuz? Sabahın altısında bir saatte 6000 can yok ediliyor. Bu nasıl vicdan? Bunun hesabını kimse sormasa Allah sorar. Hani yaradılanı yaradandan dolayı sevecektik. Nasıl vahşice saldırılabiliyor o 6000 zeytine? Bu kin niye? O zeytinleri koruyamıyan herkes vicdan azabı çekiyor. Ya o ağaçları kesmek için hırslanan, fırsat kollayan yaratıklar, şimdi rahatlamış olmalılar. Artık diğer canlılarla birlikte nasıl yaşayacaklar. Nasıl zeytin yiyecekler? Vaizlerimiz bu vahşetin farkında mı acaba; Cuma hutbesinde vaaz verecekler mi bu konuda? O ağaçlar biz doğmadan da oradaydı, biz öldükten sonrada gelecek nesillere yaşam kaynağı olacaklardı. Onları kesenler ve kesilmesine destek verenler (ilgili şirket yetkilileri, güvenlik görevlileri, polisler, askerler) o 6000 canın vebalini nasıl ödeyecek. Yazıklar olsun o tarım alanlarına göz dikenlere, o kutsal ağaçları koruma, yaşatma gücü ve yetkisi olupta korumayanlara. Ağaçlar kesildikten sonra Danıştay yürütmeyi durdurma kararı vermiş; Peki o ağaçlar geri gelecek mi? Yanlışlar niye düzeltilemiyor? Bu insanın insana zulmü niye? Her köşede olumsuzluk. Bu güzel topraklar neden yaşanmaz hale getiriliyor? Bana ne deyenler; uyanın artık, bu ülke hepimizin.
Danıştay zeytinlikler hakkında Bakanlar Kurulu tarafından verilen acele kamulaştırma kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldı! Olan Yırca`nın 6000 zeytinine oldu!
Şimdi... Kolin Şirketler Grubu, kömürlü termik için köylülere şiddet kullanarak, zeytinliklerin etrafına jiletli tel gererek, bazen kepçelerle, bazen susturuculu testerelerle gece yarılarında zeytinliğe girerek hukuksuzca kestiği bu zeytinleri nasıl geri getirecek?
Bakın vatandaşlar ne diyor:
Engin Zengin: Onca kesilen Zeytin ağacı ne olacak .Vatandaşın zararını kim karşılıyacak ?"Geç gelen adalet adalet "değildır
Murat Mutlu: doga bı gun ıntıkamını cok acı alıcak....
Bayram Yiğit: Tüm araziye yeniden zeytin ağaçları dikilmesi ve on yıl süre ile bakımını devlet yada firmanın üstlenmesi gerekir.
 
Hüseyin Durlanik: Ufak bir hesap: 6000 zeytin ağacı ortalama her yıl 10kg.zeytin verse.(enaz)60 000kg.zeytin yapar.Bir zeytin ağacı en az 200 yıl yaşar.yıllık 60 tondan eder 12 000 ton zeytin.Değerini bilirkişiler hesaplasın.Bu para bu kanunu hazırlayan hükümet üyeleri,...See More
TC Idris Muftuoglu: zeytinler kesildikten sonra "yürütmeyi durdurma kararı" bir nevi gaz almadır. giden gitti... mahkemenin sonunda yürütmeyi durdurma kararı da kaldırılır zaten. kolin şirketi ve destekçilerinin istediği olur. bu katliamlar münferit olaylar değil, sistematik.
Özgür Kocakaya: Neyin kazanımından bahsediyorsunuz, 6000 ağaç kesildi köylüler dayak yedi köyün muhtarı gözyaşı döktü, iş işten geçtikten sonra yürütmeyi durdurma kararı alsanız ne olur ki o canım ağaçlar kesildikten sonra ne kıymeti var.
Ramazan Arslan Kurda kuzu emanet edilecek yani. Celiskiler ulkesi turkiye
Hivda Sophia Yıldırım ßir gün onlarında hesapı kesilir tıpkı ağaçlar gibi