havadurum
Kadir Kenar

akadirkenar@hotmail.com

Yoğurt koydum dolaba..

2165
Bilgisayarın başına geçip; iki üç saat kim ne yapmış, kim ne etmiş, kim ne demiş diye araştırmaktan bitkin düştüm! Bir yandan sıcak, bir yandan iki üç kara sinekle de mücadele ederken sokaktan gelen sesi duydum. Adamın biri sıcağa aldırış etmeden şarkı söyleye söyleye gidiyor; "Yoğurt kuydum dolaba ellere vay, seni doğuran ana olsun bana kaynana vay vay.." adamla beraber bende söylemeye başladım şarkıyı.. Nakaratlardan ibaret zaten. Sadece bir pembe şalvar hikayesi var, bir de dağınık saç. Açın dinleyin bak!
 
Ondan sonra serinlemek için kalktım, dolaptan soğuk bir soda aldım. Dışım yanıyor, bari içim biraz serinlesin. İnat ettim bugün bir yazı yazacağım. Ama ne yazacağım daha belli değil. 
 
İşte bu sırada tarlada, işyerlerinde çalışan insanları düşündüm. Bu sıcakta emekleriyle para kazanmaya çalışan insanlarımızı. Bir yandan da turizm patlaması yaşayan tatil bölgelerimiz geldi aklıma. Ve Küçükkuyu ile Assos bölgesi civarında toplanmayan çöp dağları da aklımın bir köşesinde hep. Öbür taraftan Çanakkale`de turizmi patlatmak için kurulan onlarca dernek ve yapılanmalara ek bir de `GASTRO ÇANAKKALE` diye kurulan şey çıktı ortaya. Onlarda da turizmi patlatmak için dolanıp duruyor orda burda. Ne yiyelim ne içelim? Yöremizin hangi fasulyesini pişirelim diye kafa yoruyorlar! Yöresel tatlar önemli tabiii. Bu işten en iyi anlayan da Ticaret Borsası zaten. Kaya Üzen başkan hep baş köşede. Neyse sodanın etkisi geçti artık. Pek serinlikte kalmadı içimde. 
 
&&&
 
CHP`den Ak partiye geçen Nejat Önder`le bir söyleşi yapmış Aynalı Pazar gazetesi. Bu transferle içindeki hayalini gerçekleştiren Önder şöyle demiş: "Ak parti bana şehre hizmet etme onuru yaşattı` Evet doğru söylemiş; CHP`nin yapmadığını yaptı. Önder`i Meclis Başkanı yaptı Ak parti. Önder`de bu sorumluğu fazlasıyla yerine getirmeye çalışıyor. Tüm mesaisini buraya veriyor. Yoğurdu dolaba koyuyor yani!
 
&&&
 
Çan Belediyesi ve Harun Arslan mevzusu!
Bu arada Çan Belediye Başkan Vekili olan Harun Arslan`da, "Seni doğuran ana, olsun bana kaynana" şarkısını söylemeye devam ediyor. Büyük bir mali kriz içinde olan ve neredeyse iflas bayrağı çekmek üzere olan Belediye`de hiçbir sorun yokmuş gibi davranıyor. Spor etkinlikleri tertipliyor. CHP`nin son dönemde yaşadığı talihsizliklerden birisi diyeyim, yoksa başka bir şey mi bilemiyorum! Ama bildiğim bir şey var, o da başıboşluk. 
 
Velhasıl kelam, inat ettik bir yazı çıktı ortaya. Bu da bir başarı değil mi! Görüşmek üzere..