havadurum

Yunanistan Başkonsolosu Soultanopoulou; "Siz bizim en büyük turizm müşterimizsiniz"

965

 ÇTSO ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı yetkililerinden oluşan heyet Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğunu ziyaret ekonomik ve sosyal alanlarda yapılabilecek işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğunda gerçekleştirilen görüşmede, Yunanistan Başkonsolosu Georgina Soultanopoulou, Ticaret Müşaviri, Doukas Marino Poulos,  Konsolos, Georgios Gaitanis, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, GMKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç, GMKA Çanakkale Koordinatörü Recai Başaran hazır bulundu.  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada; “İlimize denizden ve karadan en yakın sınır kapısı Yunanistan. Yurt dışı ticari faaliyetlerimizin geliştirilmesi için bize ulaşım anlamında en yakın komşumuz Yunanistan ile çok daha fazla işbirliği yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. Yunanistan Konsolosluk yetkileriyle; Küçükkuyu-Midilli arasındaki ticaretin canlandırılması, bölgemizde üretilen ve ihraç potansiyeline sahip ürünlerin tanıtımı ve üyelerimize uzun süreli vize verilmesi konularını gündeme getirdik” dedi.

Aydoğdu;  “Görüşmede gündeme getirdiğimiz en önemli konulardan birisi de üyelerimize uzun süreli ve çok girişli vize verilmesi oldu. Bu konuda iş insanlarımıza yardımcı olmak ve başvuru süreçlerinde yaşadıkları bürokratik süreçleri üzerimize almak için İstanbul Yunanistan Konsolosluğumuz ile işbirliği yapmayı bu konuda kendileri ile protokol yapmak istediğimizi kendilerine ilettik. Çanakkale ilimizin öne çıkan tüm ekonomik değerlerinin ve kültürel varlıklarımızın tanıtılması konularını görüştük” ifadelerine yer verdi.
İstanbul Yunanistan Başkonsolosu Georgina Soultanopoulou, vize hususu başta olmak üzere ekonomik ve sosyal alanlarda her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirterek;  “Ziyaretiniz bizleri son derece memnun etti. Bugün gündeme getirdiğimiz ticari işbirliği önerileri, vize başvurusu, Küçükkuyu-Midilli ve kültürel faaliyetler hakkında yaptığımız görüşmeleri bir adım daha ileri götürmek ve somutlaştırmak üzere Haziran ayı sonuna doğru Çanakkale’ye resmi ziyaret yapmayı planlıyoruz. Küçükkuyu- Midilli hususunda, Midilli Ticaret Odasından bir heyet de davet edilebilir. Bu konuda dilerseniz Ticaret Müşavirimiz de size yardımcı olacaktır. Siz bizim en büyük turizm müşterimizsiniz. Sizlerle ekonomik ve sosyal alanlarda işbirlikleri yapmak bizleri de memnun eder” dedi.  
(Haber Merkezi)
Paylaş