havadurum

Yurttan atılan öğrencilerin belirsizliği sürüyor!

438
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde eğitim gören ve Kredi Yurtlar Kurumu Yurdunda barınan, çoğunluğu 3 ve 4`üncü sınıf öğrencisi olan öğrenciler, 2021-2022 eğitim öğretim yılı için kente geldikleri ilk hafta yurttan atılmışlardı. 9-10 Ekim`de Çanakkale`ye gelen ve 15 Ekim Cuma günü Yurt Müdürü`nün, öğrencilerin kalmadıkları "Eylül ayı ücretlerini yatırmadınız" diyerek yurttan atıldıklarını bildirdikleri öğrencilerin belirsizliği hala sürüyor. 
 
"Sorun çözülecek" denmişti 
Çanakkale Valiliği`ne giderek, Eylül ayında yurtta kalmadıklarını, bu nedenle yurt ücreti yatırılıp yatırılmayacağını bilmediklerini dile getiren, Yurt Yönetiminin ise, herhangi bir uyarı yapmadan kendilerinin yurttan atıldığını söylediğini belirten öğrenciler mağdur olduklarını ifade etmişlerdi. Öğrenciler, Vali Yardımcısı ile görüşmelerinden sonra, yetkililerin "sorun çözülecek" demesinin üzerinden yaklaşık 10 gün geçmesine rağmen, barınma belirsizliklerinin devam ettiğini dile getiriyor. 
 
Kendi yurtlarında misafir oldular!
Bu görüşmelerin ardından, geçen haftayı 105 lira karşılığında "misafir öğrenci" statüsünde yurtta geçirdiler. Öğrenciler, "hafta içi durumunuz belli olur" denildiğini, ancak hafta tamamlanmasına rağmen belirsizliğin sürdüğünü ifade ederken, ikinci hafta için de bir kısmının yurt misafir ücretini yatırdığı, Salı gününe kadar misafir öğrenci ücretini yatırmayan öğrencilerin yurda girişlerinin de yasaklanacağı öğrenildi. Hiçbir uyarı yapılmadan, öğrencilerin kalmadıkları ayın parasını isteyen Yurt Yönetimi, öğrencileri kendi yurtlarında "misafir" öğrenci yaptı...
 
Belirsizlik sürüyor 
Pandemi nedeni ile okullarına uzunca bir süre ara veren öğrenciler, yüzyüze eğitimin heyecanı ile Çanakkale`ye geldiklerini, ancak yurt yönetiminin kendilerine herhangi bir uyarı yapmadan yurt haklarının iptal edildiğini ifade ettiler. Öğrenciler, "Derslerimiz başladı, ancak bizim barınma sorunumuzdaki belirsizlik devam ediyor" dediler.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş