havadurum

Yusuf Eroğlu

1775
Eller Yukarı!
“Çekirge, bir sıçrar, iki sıçrar, üçüncüde yakayı ele verir”.Tabi ki bazı istisnalar vardır. Bu sıçrama, dört beş de olabilir. Amma ve lakin, istisnalar kaideyi bozmaz. Kalkıp da yüz yıllık atasözünü bozmayalım. En iyisi yine üç sıçramada karar kılalım.
Efendim, yazımızın başlığına baktığınızda, meselenin nerelere gideceği konusunda bir tahmin yapamadığınızı biliyoruz. Gayet tabi. Çekirgenin sıçraması! Ne alaka? Kel Alaka!.Sizleri fazla merakta bırakmadan sadede gelelim. Konumuz, yarın oynanacak olan Fenerbahçe-Beşiktaş müsabakası. Ahkâm kesip, sonucu kestirmek bizim işimiz değil. Ne olabilir konusunda bir iki şey çızıktıracağız, hepsi bu. Anlayacağınız müneccimlik yapmayacağız. Beşiktaş sezona çok iyi başladı. Hatta çoğu otoriteler, “Bu işi Beşiktaş açık ara götürür” diye görüş beyan ettiler. Fenerbahçe’nin Konya’da kaybetmesi, bu tahminleri güçlendirdi. Lakin ne oldu ise bundan sonra oldu. Beşiktaş kan kaybetti. Düşüşe geçti. Fenerbahçe aldı başını gitti. İyi futbol oynamanın yanında gol ortalamasını da yükseltti. Uzatma dakikalarında galibiyetlere ulaştı. İşte burada, Çekirgenin zıplaması konusunu gündeme getirebiliriz. Acaba, Kadıköy’de Çekirgenin zıplaması sona erecek mi? Ne dersiniz? “ Cevabı sizin vermeniz gerekirken niye okuyucuya soruyorsunuz “, dediğinizi duyar gibiyiz. O zaman buyurunuz.
Geçmiş yıllara baktığımızda; Beşiktaş, Fenerbahçenin ivme kazandığı haftalarda, bu saltanatı yıkmış. Hem de Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadında.” Tarih tekerrürden ibarettir” derler. Acaba yine tekerrür edecek mi? Etmez. Çünkü bu atasözünün karşılığı olan,” Ders alınsaydı, Tarih tekerrür eder miydi?”sözünü dikkate alırsak, Ersun Yanal gibi bir teorisyenin, gerekli tedbiri alacağını düşünebiliriz. Şunu net olarak söyleyebiliriz ki, eğer Sarı Kanaryalar Galatasaray ile oynasalardı, rahatlıkla galip geleceklerini iddia edebilirdik. Ama, Kara Kartallarla yapılan müsabakalarda, bu kadar rahat tahmin yapamıyoruz. İşi fazla uzattık,belki de biraz dağıttık.Sonuca gelelim.. Fenerbahçe’nin formu,kazanma azmi ve Ersun Yanal faktörü devreye girdiğinde, Fenerbahçe’nin bu müsabakaya kazanması mümkün gibi görünüyor.Tabi ki, Çekirgenin zıplamama zamanı gelmemişse. Her iki güzide kulübümüze de başarılar diliyoruz. Centilmence bir mücadele olması, en büyük dileğimiz. Sağlıcakla kalınız.