havadurum

Yüzme Yarışması'nın 33'üncüsüne doğru

872

 Her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenen Çanakkale Rotary Kulübü 33’üncü Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması, 2012 yılından itibaren yaklaşık 130 yabancı yarışmacıyı kente getirdi. 32 yıldır devam eden geleneksel yüzme yarışması, ilk kez 1986-87 yıllarında Dönem Başkanı Rotaryen Özer Öner’in önderliğinde düzenlendi. bu yıl da 30 Ağustos’ta yapılacak olan 33’üncü Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması hakkında Truva Otel’de bilgilendirme toplantısı yapıldı. Dönem Başkanı Hakan Pamukçu, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda konuyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Dönem Başkanı Pamukçu; “Bu sene en yaşlısı 1941 ve en genci 2005 doğumlu 12 farklı ülkeden 170 yabancı ve 600 yerli katılımcı olmak üzere toplam 770 yüzücü ile yüzme yarışmamızı gerçekleştireceğiz” dedi. Rotary Kulübü Dönem Başkanı Pamukçu; “İlhamını, Çanakkale Boğazında yaşanmış bir antik çağ hikayesi olan, Hero ve Leander’in hüzünlü aşk hikayesinden alan yarışmamızda kulaçlar; Avrupa yakasında, şehitler diyarı Gelibolu Yarımadasının Eceabat ilçesi kumsalı ile Asya yakasındaki Çimenlik Kalesi kumsalı arasında 3.5 deniz mili ( 6.489 metre) mesafe de yüzülecektir” ifadelerini kullandı. Pamukçu, yarışmanın sloganı ile ilgili olarak; “Bu sene sloganımızı ve mesajımızı Uluslararası Rotary nin 1989 yılından beri sürdürdüğü en önemli proje olan ‘Çocuk Felcini sonlandırmak’ (End Polio Now) olarak belirledik” dedi. 

 
“Yarışmamızın 33’üncüsü gerçekleştirecek olmanın haklı gururunu yaşamaktayız”
Çanakkale Rotary Kulübü Dönem Başkanı Hakan Pamukçu; “Uluslararası Rotary 2440’ıncı Bölge 5’inci Grup kulüplerinden Çanakkale Rotary Kulübümüzün en önemli Toplum Birliği projesi olan ve her yıl 30 Ağustos günü büyük emekler verilerek yapılan Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışmamızın 33’üncüsü gerçekleştirecek olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması, her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramımızda, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak, kahraman Türk Ordumuzun zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık meydan muharebesinin kutlandığı anlamlı günde, Çanakkale Rotary Kulübünün dönem ve gelecek dönem başkanı ile üyelerinin yarışma tarihinden yaklaşık dokuz ay önce başlattıkları özverili çalışmalarını sonucunda yaklaşık 7 bin saatlik bir zaman diliminde hazırlanarak gerçekleştirilmektedir. Çanakkale ili sınırlarında yer alan STK’1ar ile bölgemiz kulüpleri içinde 30 yılı geçkin bir süre içinde kesintisiz gerçekleştirilen bu boyutta başkaca bir etkinlik bulunmamaktadır” dedi. 
 
“Yarışmamız ilk kez 1986-87 yıllarında yapılmıştır”
Rotary Kulübü Dönem Başkanı Pamukçu; “30 Ağustos günü ve öncesi Çanakkale’ye gelen yerli ve yabancı katılımcılar, refakatçileri ile yarışmayı izlemeye gelen misafirlerin sayısı yaklaşık 2 bin kişiyi bulmaktadır. Bu katılım Çanakkale’mize sosyal ve ekonomik açıdan son derece ciddi katkı yaptığı gibi başta Rotary değerleri olmak üzere barışın kenti Çanakkale’nin tarihinin, doğasının tanıtımı açısından önem arz etmektedir. Yarışmamız tüm unsurlarıyla gerçek bir Rotary Toplum Hizmetleri Projesi’dir. 32 yıldır sürdürdüğümüz geleneksel yüzme yarışmamız ilk kez 1986-87 yıllarında dönem başkanımız Rotaryen Özer Öner’in değerli katkılarıyla gerçekleştirilmiştir. Sadece 1999 yılında yaşadığımız körfez depremi nedeniyle iptal edilmiştir. O yıl için ayrılan yarışma bütçesi Kocaeli’nde yapımı gerçekleştirilen Rotary Kocaeli Hastanesine bağışlanmıştır. Uluslararası Rotary 242’inci Bölge Geçmiş Dönem Federasyon Başkan ve Dolmabahçe Rotary kulübü üyesi Rotaryen. Şahap Tarzi yarışmamıza katılmış ve Dolmabahçe Rotary Kulübü ile birlikte yarışmamıza önemli katkılar sunmuştur. Rotaryen Özer Öner’i saygıyla ve Rotaryen Şahap Tarzi’yi rahmetle anıyoruz” dedi. 
 
“Barış, dostluk, kardeşlik temasıyla yarışmamız 105 dakikalık süreçte tamamlanacak”
Rotary Kulübü Dönem Başkanı Pamukçu; “İlhamını, Çanakkale Boğazında yaşanmış bir antik çağ hikayesi olan, Hero ve Leander’in hüzünlü aşk hikayesinden alan yarışmamızda kulaçlar; Avrupa yakasında, şehitler diyarı Gelibolu Yarımadasının Eceabat ilçesi kumsalı ile Asya yakasındaki Çimenlik Kalesi kumsalı arasında 3.5 deniz mili ( 6.489 metre ) mesafe de yüzülecektir. İki kıtayı birleştiren ve günümüze kadar barış, dostluk, kardeşlik temasıyla atılan kulaçlar ile 105 dakikalık süreçte yarışmamız tamamlanacaktır. Yüzme Federasyonu takviminde yer alan yarışmamıza; Çanakkale Valiliğimiz, Eceabat Kaymakamlığı, Çanakkale Belediye Başkanlığı, Eceabat Belediye Başkanlığı, Boğaz Komutanlığımız, Çimenlik Kalesi Komutanlığı, Çanakkale Emniyet Müdürlüğümüz, Tarihi Alan Başkanlığımız, İl Dernekler Müdürlüğümüz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, Sağlık İl Müdürlüğümüz, Çanakkale Liman Başkanlığı, Çanakkale Deniz Polisi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Gemi Trafik Hizmetleri, Kıyı Emniyeti Müdürlüğü, AFAD gibi 17 kamu kurumu ile proje ortağımız Willusa Turizm ve Küçük Balıkçılar derneği tarafından destek verilmektedir. Bu kurumlardan yaklaşık 280 görevli fiilen yarışma günü katkı sağlamaktadır” dedi. 
 
“Toplam 770 yüzücü ile yüzme yarışmamızı gerçekleştireceğiz”
Rotary Kulübü Dönem Başkanı Pamukçu; “Atatürk`ün ilke ve düşünceleri doğrultusunda, 32 yıldır uluslararasındaki barışın önemini vurgulamak amacıyla Çanakkale Boğazında Avrupa’dan Asya’ya ‘Çanakkale Rotary Kulübü Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması’nı ülkemizden ve dünyanın her yerinden yüzücülerin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Yarışmamıza 2012 yılından günümüze kadar 40 farklı ülkeden her yıl ortalama 130 yabancı yarışmacı katılmıştır. Bu süreçte en fazla yabancı yüzücüyü 2014 yılında 208 yabancı katılımcı ile sağlanmıştır. Bu sene en yaşlısı 1941 ve en genci 2005 doğumlu 12 farklı ülkeden 170 yabancı ve 600 yerli katılımcı olmak üzere toplam 770 yüzücü ile yüzme yarışmamızı gerçekleştireceğiz. Bu sene sloganımızı ve mesajımızı Uluslararası Rotary nin 1989 yılından beri sürdürdüğü en önemli proje olan ‘Çocuk Felcini sonlandırmak’ (End Polio Now) olarak belirledik. Bu yıl yapacak olduğumuz Çanakkale Rotary Kulübü 33’üncü Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması’nda, 30 Ağustos Cuma günü bu heyecanı Üyelerimiz, Eşlerimiz ve Rotaractör kardeşlerimiz ile birlikte yaşamak için tüm Çanakkale halkını yarışmayı izlemeye davet ediyoruz” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş