havadurum

Zeytinliklere kıymayın efendiler…

498

Zeytinliklerin sanayiye açılmasını öngören tasarı CHP Milletvekili Av. Muharrem Erkek’in de dahil olduğu ‘Sanayi Komisyonu’nda görüşüldü’ Yasanın ‘zeytinliklerde ve kıyı alanlarında ranta, talana, betonlaşmaya’ sebep olacağı sebebi ile tepki verdi.  Çanakkale Belediyesi Çanakkale’deki birçok belediye yasaya karşı sert tepki verdi. Başta olmak üzere sosyal medyadan birçok belediye yasaya karşı tepkilerini dile getirdi. Çanakkale Belediyesi; “117 milyon zeytin ağacı tehlikede zeytinime dokunma’ mesajı yayınlarken, Çanakkale Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ise yayınladığı açıklamada; “Defalarca meclisimizde reddedilen bir yasa taslağının sürekli önümüze getirilmesinin arkasında başta madencilik olmak üzere çeşitli çıkar çevrelerinin lobi faaliyetlerini aramamız lazımdır. Yetkililere, Küçükkuyu’muzdan seslenmek istiyorum: zeytinimizden elinizi çekin. Sağlıklı beslenme, istihdam yaratma başta olmak üzere sayısız fayda sağlayan bu kutsal ürünümüzü korumak için her türlü mücadele yöntemine başvuracağız...” dedi.

Milletvekilleri Sanayi Komisyonu’ndan fotoğraf paylaştı

Geçilecek yasa ile zeytinliklerin tamamen yok olacağını belirten Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’te dahil olmak üzere birçok politikacı tepki verdi. Muharrem Erkek, zeytinlik yasasının görüşüldüğü Sanayi Komisayonu’nda bir fotoğraf paylaşarak; Yaşam ağacı zeytinin ranta kurban edilmemesi ve yandaşa peşkeş çekilmemesi için Sanayi Komisyonu`ndayız” mesajını paylaştı. Aynı zamanda Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’da komisyon-dan fotoğraf paylaşarak; “Binlerce yıllık zeytin ağaçları kesilmesin, gelecek nesillere de şifa olabilsin diye Sanayi Komisyonu`nda direnmeye devam!” mesajını yayınladı. 
 
Megastar’dan zeytinlik paylaşımı
 Sanatçılarda zeytinlik alanların talan edileceğini vurgulayarak mesajlar yayınları. Türkiye’nin megastarı olarak bilinen Tarkan yaptığı paylaşımda; "Zeytin ağaçları Anadolu`nun hazinesidir, belleğidir. Rant için zeytin ağaçlarına kıymayın" dedi. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş