havadurum

2024 YKS Sınav Merkezi Tercihi 5 Yer Zorunlu Mu? İşte Son Dakika Gelişmeleri!

YKS başvurularının açıklanmasıyla birlikte adaylar sınav merkezi tercihlerini nasıl yapacaklarını merak ediyor. Sınav merkezi tercihi 5 yer zorunlu mu, sınav merkezi tercihi 2 nedir, sınav merkezi tercihleri ne zaman yapılacak? İşte bu soruların yanıtları ve daha fazlası...

3529

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları 2-16 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvuru yapan adaylar, sınav merkezi tercihlerini de belirlemek zorunda. Peki, sınav merkezi tercihi 5 yer zorunlu mu? Sınav merkezi tercihi 2 nedir? Sınav merkezi tercihleri ne zaman yapılacak? Bu soruların yanıtlarını sizler için araştırdık.

Sınav Merkezi Tercihi 5 Yer Zorunlu Mu?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanacak kılavuza göre, adaylar sınav merkezi tercihlerini ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (//ais.osym.gov.tr) yapabilecekler. Adaylar, sınav merkezi tercihlerini, başvuru süresi içinde veya 23-25 Mart 2024 tarihleri arasında (25 Mart 2024 saat 23.59’a kadar) kendileri güncelleyebilecekler.

Adaylar, sınav merkezi tercihlerini yaparken, sınavın yapılacağı il/ilçe merkezlerinden en az birini, en fazla beşini tercih edebilecekler. Sınav merkezi tercihi 5 yer zorunlu değildir. Adaylar, istedikleri sayıda sınav merkezi tercih edebilirler. Ancak, sınav merkezi tercihlerinin sayısı arttıkça, sınavın yapılacağı yerin adayın ikamet ettiği yere yakın olma olasılığı da artacaktır.

Sınav Merkezi Tercihi 2 Nedir?

Sınav merkezi tercihi 2, adayların sınavın yapılacağı bina/salon tercihini belirtmek için kullandıkları bir tercihtir. Adaylar, sınav merkezi tercihlerini yaparken, sınavın yapılacağı bina/salon tercihlerini de belirleyebilirler. Bu tercih, adayların sınavın yapılacağı bina/salonu seçmelerine olanak tanır. Ancak, bu tercih zorunlu değildir. Adaylar, sınav merkezi tercihi 2'yi boş bırakabilirler. Bu durumda, adayların sınavın yapılacağı bina/salonu ÖSYM belirleyecektir.

Sınav Merkezi Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

Sınav merkezi tercihleri, başvuru süresi içinde veya 23-25 Mart 2024 tarihleri arasında (25 Mart 2024 saat 23.59’a kadar) yapılacaktır. Bu süre bittikten sonra sınav merkezleri tercihlerinde değişiklik yapılamayacaktır. Adaylar, sınav merkezi tercihlerini ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (//ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş