havadurum

AÖL kayıt yenileme işlemleri için son günler! İşte 2024 AÖL kayıt yenileme tarihleri ve ücreti

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri, 2. dönem kayıt yenileme işlemlerini yapmak için son tarihi kaçırmamalı. Kayıt yenileme nasıl yapılır, ücreti ne kadar, sınavlar ne zaman? İşte AÖL kayıt yenileme ile ilgili tüm detaylar…

1711

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencileri, 2. dönem kayıt yenileme işlemlerini yapmak için acele ediyor. AÖL kayıt yenileme işlemleri için son gün 5 Şubat 2024. AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır, ücreti ne kadar, hangi bankalara yatırılabilir? İşte AÖL kayıt yenileme ile ilgili merak edilenler…

AÖL kayıt yenileme işlemleri ne zaman bitecek?

AÖL 2. dönem kayıt yenileme işlemleri 29 Ocak 2024 tarihinde başladı ve 5 Şubat 2024 tarihinde sona erecek. AÖL kayıt yenileme işlemlerini yapmayan öğrenciler, 2. dönem sınavlarına giremeyecek.

AÖL kayıt yenileme ücreti ne kadar?

AÖL kayıt yenileme işlemleri için öğrenciler, sınav katılım ücreti olan 160 TL’yi ödemek zorunda. Bu ücret, tüm bankaların kredi kartı ile odeme.meb.gov.tr adresinden ödenebilir. Ayrıca Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası’nın mobil veya internet bankacılığı sistemi üzerinden veya bu bankaların ATM’lerinden T.C. Kimlik numaraları ile (T.C. Vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüğünden alacakları Yabancı Kimlik numaraları ile) MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü hesabına yatırılabilir. Sınav katılım ücretinin yatırıldığına dair belge muhafaza edilmelidir.

AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır?

AÖL kayıt yenileme işlemleri, sınav katılım ücreti yatırıldıktan sonraki iş gününde sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Sınav katılım ücretini yatıran öğrenciler, kayıt yenileme işlemlerinin yapılıp yapılmadığını takip etmek zorundadır. Kayıt yenileme işlemi sistem tarafından otomatik olarak yapılmayan veya kayıt yenileme işlemini kendisi yaptırmak isteyen öğrenciler, halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek kayıt yenileme işlemini yaptırabilecektir.

AÖL 2. dönem sınavları ne zaman?

AÖL 2. dönem sınavları, 16-17 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak. Sınavların oturum saatleri şöyle:

  • Oturum: 16 Mart 2024 Cumartesi günü 10.00’da
  • Oturum: 16 Mart 2024 Cumartesi günü 14.00’te
  • Oturum: 17 Mart 2024 Pazar günü 10.00’da

AÖL ders seçimi nasıl yapılır?

AÖL ders seçimi işlemleri, 5 Ocak 2024 - 5 Şubat 2024 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapılabilir. Öğrenciler, ders seçimi yaparken, mezuniyet şartlarını, ders geçme notlarını, ders seçim kılavuzunu ve ders programını dikkate almalıdır. Ders seçimi işlemleri, kayıt yenileme işlemlerinden bağımsız olarak yapılmalıdır.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş