havadurum

Arama Kurtarma Timleri (ORKUT) Eğitimleri başladı

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD İl Müdürlüğü işbirliğinde ORKUT eğitimlerine başladı.

1360

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün talimatları doğrultusunda, olası orman yangınları ve deprem gibi afetlerde arama ve kurtarma faaliyetlerinde görev almak amacıyla Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde Orman Arama Kurtarma Timleri (ORKUT) oluşturuldu. Bu kapsamda, Balıkesir AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda eğitimler başladı.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bölge Müdürlüğümüze bağlı Orman İşletme Müdürlüklerinde görevli personellerimizce oluşturulan ve ülkemizin her bir köşesinde görev yapabilecek ORKUT ekiplerimiz, düzenlenen teorik ve pratik uygulamalı eğitimler neticesinde göreve hazır hale geleceklerdir" denildi.

AFAD eğitiminde orman arama kurtarma eğitimi

Balıkesir AFAD İl Müdürlüğü tatbikat alanında gerçekleştirilen eğitime katılan Balıkesir Orman Bölge Müdürümüz Kemal Kayıran; “Öncelikle herhangi bir afet ve felaket yaşanmamasını temenni ettiğini dile getirerek, herhangi bir afet ve felaket yaşanması halinde de ORKUT ekiplerimiz kendilerine düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getireceklerine inandığını ifade ederek, ORKUT'umuza ve eğitimcilere çalışmalarında başarılar diledi. Balıkesir İl AFAD Müdürlüğü uzman ekiplerince düzenlenen eğitimde; Orman Arama Kurtarma Tim'imize, organizasyon ve planlama, görev dağlımı, kriz anında iş güvenliği tedbirleri, güvenli alan oluşturma, keşif, çadır kurma, duvardan delik açma, ilk müdahale, apartmandan yaralı indirme, yaralıyı sedyeye alma ve taşıma vb. hayati önem taşıyan konular işlendi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş