havadurum

Atmaca üreticilerle bir araya geldi

Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

1432
Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, Şirinköy Köyü'nde üretici Hasan Güpür ve Bakacaklı Köyü Muhtarı Metin Saygılı'ya ziyaret gerçekleştirdi.

Kendi yemini üretiyor

Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında; Şirinköy Köyü'nde büyükbaş hayvanları için kendi yemini üreten üretici Hasan Güpür ile işletmesinde görüşmeler sağladı. Üretici Güpür, yemin içinde bulunan arpa, buğday ve soyayı kendisinin ürettiğini, ayçiçeği küspesi ile vitamin-mineral ve tuz vs dışarıdan tedarik ettiğini, oluşturduğu karışımın fabrika yeminden ucuz olmadığını fakat hayvanına ne yedirdiğini bildiğini ayrıca Türkiye'de son yıllarda büyükbaş hayvanlarda problem olan Döl Tutmama problemini yaşamadığını bildirdi.

Hayvan çiftliğini inceledi

Müdür Atmaca ardından, Bakacaklı Çiftliği Köyü'nde üretici ve aynı zamanda köy muhtarı Metin Saygılı'nın işletmesini ziyaret ederek, yeni kurduğu hayvan çiftliğinde sağım sistemi, yemleme ve silaj çukurunu inceledi. Atmaca, ziyaretlerin ardından tüm üreticilere hayırlı ve bereketli üretimler temennisinde bulundu.
(Gökhan Özkurnaz)
Paylaş