havadurum

Aynalı Çarşı'da 53 yıllık hatıra...

Aynalı Çarşı açıldığı ilk günden bu yana vatandaşlara, Çanakkale hatıralarını sunmaya devam ediyor. Çeşitli hediyeliklerin bulunduğu Aynalı Çarşı'ya gelen vatandaşlar, sembolik ürünlerle birlikte tarihin zevkini tadıyor. Tarihin izlerini taşıyan ürünlerden birini satışa sunan isim ise Ali İhsan Kasım. Kasım 53 yıllık anısıyla birlikte Çanakkale Aynalı Çarşı'da vatandaşlara renk renk havlularını sunuyor.

1521

Aynalı Çarşı, tarihin izlerini taşımaya devam ediyor. 1970'lerden bu yana kente gelen turistlere, Çanakkale hatıraları sunuluyor. Şehre gelen misafirlerin uğradık noktalarından biri olan Aynalı Çarşı seramikten el emeği biblolara; kolonyalardan eşarplara kadar birçok hediyelik eşya dükkanını da içinde barındırıyor. Çarşının açıldığı günden bugüne yerli ve yabancı turistleri Çanakkale hatırası havlularla buluşturan Ali İhsan Kasım, Aynalı Çarşı'da sıklıkla isminden bahsedilen esnaflardan bir tanesi. Çarşının tanınmış isimi Kasım'ın, renkli tezgahıyla dikkatleri üzerine topluyor.

Aynalı Çarşı'nın gözdelerinden bir tanesi...
1952 doğumlu, Uşak'lı Ali İhsan Kasım 1970 yılından beri Çanakkale Aynalı Çarşı'da mesleğini icra ediyor. Aynalı Çarşı'nın ilk çalışanlarından bir tanesi olan Ali İhsan Kasım, sattığı çeşitli ve renk renk havlularıyla Aynalı Çarşı'nın gözdelerinden birisi olmayı sürdürüyor. 53 yıldır Aynalı Çarşı'da Denizli'den gelen havluları Çanakkale'de vatandaşlarla buluşturan Kasım, Aynalı Çarşı'nın renkli yüzlerinden bir tanesi. Uzun yıllar boyunca havlu satan Ali İhsan Kasım'ın ufak dükkanı, Çanakkale'ye gelenlerin ilk uğradığı yerlerden bir tanesi haline gelmiş durumda. İlk iş olarak züccaciyelik yapan Kasım, Çanakkale'ye geldiği zamandan bir yıl sonra yeni açılan Aynalı Çarşı'da açtığı dükkanla Çanakkale'de havlu konusunda başarılı bir isim olmayı sürdürüyor.

Herkese hitap ediyor
Vatandaşların çeyizini süslemek için tercih edilen isimlerden bir tanesi olan Kasım, uzun yıllar süren tecrübesi ile Aynalı Çarşı'da uğrak yerlerden bir tanesi olmayı sürdürüyor. Çeyiz ürünleri için tercih edile isimlerden biriyken vatandaşlar, uzun yıllar süren tecrübesine güvenerek onu tercih ediyor. Hediyelik ürünlerin de misafirler tarafından çokça talep gördüğünü söyleyen Ali İhsan Kasım, Çanakkale'nin simgesi haline gelmiş olan baskılı havluların da yabancılar tarafından tercih edildiğini belirtti. Bulunduğu yerde hem Çanakkalelileri hem de şehir dışından gelen turistleri ağırlayan dükkanda, herkese hitap eden havlular bulunuyor.

Paylaş