havadurum

Ayvacık Balaban'da köy hayrı hasreti sona erdi

Ayvacık İlçesine bağlı Balabanlı Köyünde, Muhtar Hasan Ayan’ın organizesinde uzun yıllardır yapılmayan köy hayrı yaklaşık 5000 misafirin katılımıyla gerçekleştirildi.

1033

Ayvacık Balabanlı Köyünde uzun zamandır köy hayrı yapılmıyordu. Balabanlı Köyü Muhtarı R. Hasan Ayan ve Muhtar heyetiyle birlikte aldıkları bir karar ile köy hayrı etkinliğini uzun zamandan sonra yeniden düzenledi. Köylerde yapılan bu tür etkinlikler köylünün birlik ve beraberliğini pekiştirmek, geçmişten gelen örf ve adetleri yeniden yaşatmak için özel günlerdir. Yıllar sonra Balabanlı Köyünde yapılan etkinliğe muhtarlık 5000 kişilik bir yemek hazırlattı.

Balabanlı Köyü Muhtarı R. Hasan Ayan yaptığı açıklamada; ‘’Biliyorsunuz uzun yıllardır bu köy hayırı etkinliğini gerçekleştiremiyorduk. Bu sene başlayarak yeniden bu etkinliği geleneksel hale getireceğiz şimdi yaptığımız bu etkinliğe Muhtarlığımız ve komşularımızla birlikte günler öncesinden hazırlıklar yaptık yine bu etkinlik için 18 küçükbaş ve 2 adet büyükbaş hayvan kurban kestik. Mevlidi şerifin okunmasından sonra yemek ikramımızı yaptık” dedi.

“5000 kişilik yemek hazırladık” diyen Muhtar Ayan sözlerinin devamında; “Gelen misafirlerimiz komşu köylerden İlçe merkezimizden ve İl merkezimizden geldiler ve köyümüzün güzelliklerini de görmüş ve köyümüzü tanımış oldular. Ben Köy Muhtarı olarak şunu belirtmek istiyorum, bu etkinliğimizin ilgi görmesi hem beni hem de köylülerimizi fazlasıyla memnun etmiştir. Bu etkinlikte bizi yalnız bırakmayan başta Ayvacık İlçe Kaymakamı Salih Sak Bey olma üzere İlçe Jandarma Komutanımız Eren Arslantaş’a, Assos ve Gülpınar Jandarma Komutanlarımıza, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas ve il teşkilatına, İl Genel Meclisi Üyesine, AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kemal Solak ve teşkilatına mevkidaşım olan köy muhtarlarımıza özetle tüm misafirlerime teşekkür ediyorum’’ sözlerine yer verdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş