havadurum

Çanakkale Belediye Başkan Adayları, Kentin Öncelikli Sorunlarını Tartıştı 

“Adaylar Konuşuyor" etkinliğinde, Çanakkale Belediye Başkan adayları Muharrem Erkek, Jülide İskenderoğlu ve Burak Kunt, şehrin en büyük sorunlarını ele aldılar. 

1283

CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu ve İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde “Adaylar konuşuyor” etkinliğine konuk oldu. Moderatörlüğü üstlenen ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Şerif Mutlu, belediye başkan adaylarına, “Çanakkale’nin en büyük 3 sorunu nedir ve sebepleri nelerdir” sorusunu yöneltti. Erkek, Kazdağları’nın Çanakkale bölgesinin milli park olması gerektiğini ifade ederken, İskenderoğlu ve Kunt rakibini eleştirdi.

“Kazdağılarını koruyamazsak Çanakkale’nin geleceğini kaybederiz”

CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, Kazdağları'nın korunmasının Çanakkale'nin geleceği için kritik bir konu olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi, “Çanakkale’nin, yüz ölçümü çok büyük oranda orman ve tarım arazileri kaplı. Bugün tescilli tarım ürünlerini, Kazdağları’ndan doğan sular besliyor. Çanakkale’nin en önemli meselesi, Kazdağları’nın Çanakkale tarafının Milli Park olmaması meselesi. İki tane Milli Parkımız var; Troas Bölgesi Milli Parkı ve Gelibolu Tarihi Yarımadası Milli Parkımız. Çanakkale neden göç alıyor neden tercih ediliyor? Çünkü Çanakkale korundu. Gelibolu Tarihi Yarımadası, İstanbul Metropolü gibi vahşi yayılmadan bizi korudu. Troya’yı görmek için dünyanın her yerinden insan geliyor. Ama insanları oraya ulaştırmamız lazım. Kazdağları’nın Çanakkale tarafını da milli park yapalım. Bu ekosistemi, bozarsak, yer altı sularını kirletirsek her şeyimizi kaybederiz. Ekosistemi koruksak binlerce yıl Çanakkale’ye hizmet etmiş oluruz. Bunun dışındaki sorunların büyük kısmına cevap verdik. Kazdağlarını koruyamıyoruz. İnanılmaz büyük bir yapılanma var. Kazdağılarını koruyamazsak Çanakkale’nin geleceğini kaybederiz” dedi.

Kazdağları merkez belediyeye ne zaman geçti?

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Çanakkale’nin en büyük 3 sorunuyla ilgili olan soruyu yanıtlamadan önce Erkek’in cevabını eleştirerek, “Kazdağları’nı çok önemsiyorum. Ama Kazdağları’nın merkez belediyeye ne zaman bağlandığını bilmiyorum. Kazdağları hepimizin. Tarihi alanı nasıl koruduysak, Kazdağları’nı da koruruz. Çanakkale’nin çöp ve ulaşım sorununu, trafik sorununu konuşurken bu konuyu genel siyasete getirmeyelim. Kazdağları korunacaksa hep birlikte koruyalım, sıkıntı yok. 2009 yılında İntepe’nin altı yandı. Ben 14 bin 500 ağaç dikmiş biri olarak en az 14 bin 500 ağaç dikmiş biriyle bu konuyu konuşabilirim. Genel seçimi atlattık. Bu konuyu 4 milletvekilimiz yapsın. Kazdağları Çanakkale’nin en büyük sorunu, belediyenin değil. Biz belediye başkan adayıyız” sözlerine yer verdi.

İskeneroğlu, kentin en büyük sorunlarına ilişkin ise; “Biz belediyenin sorunlarını konuşacaksak, vatandaşımızın söylediği gibi birbirine bağlı olarak en büyük sıkıntımız trafik ve otopark. Özellikle toplanmayan çöplerimiz, tamamlanmamış altyapımız” dedi.

“Kazdağları Çanakkale’nin en büyük sorunu ama Çanakkale Belediyesi’nin sorunu değil”

İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt da rakibi Erkek’in sözlerini eleştirerek, “Evet, Kazdağları Çanakkale’nin en büyük sorunu. Ama Çanakkale Belediyesi’nin sorunu değil. Çanakkale’nin tüm ilçeleri ve vatandaşlarının sorunu. Buranın konusu değil. Siz Çanakkale’de çevreciyim diyorsanız, bugün burada tek konuşmamız gereken şey, ‘akaryakıtlı araçları nasıl şehre sokmayacağımız’ olmalıydı. Bununla ilgili daha sizden bir şey duymadım. 5 senedir Çanakkale Belediye Meclisi’nde elektrikli otobüs, raylı sistemler, tramvay diye bağırıyorum. Bu yöntem işlemez diye bağırıyorum. Çöp araçlarımızı elektrikli araçlara çevirelim , emisyonu daha düşük araçlara geçelim diyorum. Şimdi ‘çevreciyiz.’ Çevreciysek önce kendi kapımızın önünü süpüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş