havadurum

Çanakkale’de bu işletmede simite zam yok!

Çanakkale’nin Merkez ilçesinde faaliyet gösteren Asya Pasta, Börek ve Simit Fırını, işletmelerinde unlu mamul zammının yapılmayacağını duyurdu. İşletmeci Mücahid Ramazan Şahin, zam yapmanın satışları artırmadığını, sadece fiyatları yükselttiğini söyledi. Şahin, müşterilerine eski tarifeyi uygulamaya devam edeceklerini ve kendi kârlarından ödün vereceklerini belirtti.

2627

Bugün Çanakkale il genelinde unlu mamullere yapılan zamlı fiyat tarifesi, işletmelerde uygulanmaya başlandı. Çanakkale’nin Merkez ilçesi İsmetpaşa Mahallesi’nde hizmet veren Asya Pasta, Börek ve Simit Fırını ise takdir toplayan bir duruşa imza attı. Bu sene zam yapmayacaklarını ifade eden İşletmeci Mücahid Ramazan Şahin, zam yapmanın hiçbir şeyi değiştirmediğini ifade ederek, ”Evet, rakamlar düşüyor, adet sayımız düşüyor ama satışlar yükselmiyor. Zam yaptıkça sadece daha fazla fiyata satmış oluyoruz. Bu yüzden zam yapmayı düşünmüyorum.” dedi.

Yeni tarifede simit 12 buçuk TL

Yeni tarifeye göre; 100 gram simit 15 buçuk, 100 gram poğaça 15, 120 gram açma 25 ve 1 kilo su böreği 250 TL oldu. Asya Börek’te ise eski tarife geçerliliğini koruyarak; 100 gram simit 9, 100 gram poğaça 10, 120 gram açma 16 ve 1 kilo su böreği ise 180 TL’den tezgâhta yerini aldı.

Bu işletmede zam yok!

Bu sene hiç zam yapmayı düşünmediğini aktaran Şahin, “Simit bizde şu an 9 TL, 12 buçuk olmayacak.” şeklinde konuştu.

"Dayanabildiğimiz kadar dayanacağız"

Müşterilerin ‘Bugün zam var mı?’ sorusunu yönelttiğini belirten Şahin şu ifadeleri kaydetti: “Yapmayacağımızı söyledik. Dayanabileceğimiz kadar dayanmaya çalışacağız, kendi kârımızdan ödün vererek.”

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş