havadurum

Çanakkale'de Hamsi: 150 - Vatandaş: 0

Çanakkale Balık Hali’nde balık fiyatları yükselirken, vatandaşın alım gücü düştü. Balıkçı esnafı, ekonomik sıkıntılar ve hava şartlarının balık satışlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

1464

Çanakkale Balık Hali’nde esnaflar, ekonomik ve meteorolojik faktörlerin balık satışlarını olumsuz etkilediğini dile getiriyor. Balık tüketiminin sağlık açısından önemine dikkat çeken esnaf, vatadaşların alım gücünün düştüğünü ifade etti. Sezonun en çok tercih edilen balığı olan hamsi ise 150 TL'deki istikrarını korudu.

"Kasaba gidemiyor insanlar"

Yosun Balıkçılık esnafı İsmail Karakulak, balığın bol olduğunu ancak piyasanın durgun olduğunu söyledi. Fiyatların balığın çıkışına göre değiştiğini ifade eden Karakulak, “Hamsi, 150 TL. En uygun balık olarak 100 TL'ye istavrit var. 1 kilo hamsi ile 3 kişi doyar. Kasaba gidemiyor insanlar, ne yapacak, balığa yöneliyor. Piyasalar durgun şu an. 1 haftadır işler kötü gidiyor, lodos da etkiledi tabii. Buzhane balığı satmıyoruz ama…” dedi.

"Balık ticareti borsa gibi"

Kayıkçı Balıkçılık esnafı Ali Dinç ise, balık ticaretinin borsa gibi olduğunu ve hava şartlarının çok etkili olduğunu vurguladı. Dinç, “Hamsi dün az gelmişti, fiyatı da 200’dü. Bugün ise 150 TL. Rüzgâr fazla estiği zaman, balık fiyatları da etkileniyor. İnsanlar alamıyor. Emekçiler bakıyor, gidiyor. Hava güzel olunca balık çeşidi oluyor. Şimdi de bol çeşit var ama hayat şartlarına göre alışveriş değişiyor. Mevsim dolayısıyla hamsi daha çok tutuluyor.” şeklinde konuştu.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş