havadurum

Çanakkale’de taksi tarifesine zam! İndi-bindi 100 TL oldu…

Çanakkale’de taksi ücretlerine zam kararı alındı. Zam oranı yüzde 66 ile yüzde 100 arasında değişirken, yeni fiyat tarifesi önümüzdeki günlerde geçerli olmaya başlayacak.

1658

Çanakkale’de taksimetre açılış ücreti 30 liradan 50 liraya çıktı. Kısa mesafe (indi bindi) 60 liradan 100 liraya, kilometre ücreti de 15 liradan 25 liraya yükseldi. Yeni fiyatlar; 6 Şubat Salı’yı 7 Şubat Çarşamba’ya bağlayan gece 00.01 itibariyle geçerli olacak. Zammın, maliyet artışlarına bağlı olduğunu belirtildi.

Giderlere de zam gelmişti

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, “Eski zam yaptığımızdan bu yana akaryakıta 18 TL zam geldi. Bunun yanında BAĞ-KUR’a, yanımızda çalıştırdığımız sigortalı şoförün maaşına, sanayiye, ürünlere ve asgari ücrete da zam geldi. Masraflar arttı. Bizden önce de geçen iller var, böyle bir karar aldık, ayın 7’sinde geçerli olmaya başlayacak.” dedi.

“3 yıl zam yapmadığımız dönemler oldu”

Zam oranlarına göre bir değerlendirme yapıldığını aktaran Demir, “Biz tek tek durakları dolaşarak, fikir alışverişinde bulunarak, taksici esnafımızla ve komşu illerdeki esnaf odalarımızla görüşerek bu zam kararını alıyoruz. Keşke hiçbir şeye zam gelmese... 3 yıl hiç zam yapmadığımız, hiçbir şeye zam gelmeyen dönemler oldu. Enflasyon da böyle artmamıştı." şeklinde konuştu.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş